Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

ΑΡΧΑΙΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗ

  Κλείδωσε την πόρτα, βγάλε το φουστάνι σου να μην το ξαναλεκιάσω και κόπιασε να φας γαρίδες που τόσο με αρέσουν. Αυτή θα μπορούσε να είναι μία υποθετική στιχομυθία ενός πραγματικού συμβάντος, μεταξύ ενός πλανητάρχη και μιας βιρτουόζας γραμματέας.

  Δεν έμεινε κρυφό, όταν το γεγονός δημοσιοποιήθηκε, οι θεσμοί των ΗΠΑ λειτούργησαν και πάλι όπως στο γουοτεργκέϊτ –Τραμπ, ερωτηθείς επισήμως από την Πελόζι να απαντήσει στην σκανδαλολογία, ο σαξοφωνίστας πλανητάρχης, αρνήθηκε το γεγονός ψευδόμενος. Υπήρχε όμως ο λεκές στο φόρεμα, ως στοιχείο.

  Ο πλανητάρχης παρεπέμφθει με το ερώτημα της καθαίρεσης, όχι για την πράξη που ήταν δική του ευθύνη, για όποιο πολιτικό και οικογενειακό κόστος, αλλά γιατί, όταν ένας πλανητάρχης ψεύδεται στους θεσμούς της χώρας του, είναι αναξιόπιστος.

  Έτσι λειτουργούν οι δημοκρατικοί θεσμοί. Βέβαια ο καθένας θα μπορούσε να πει το κοντό και το μακρύ του για την χώρα, ανάλογα με τον δαλτονισμό της ματιάς του. Δεν υπάρχει κανένα άλλο παράδειγμα δύναμης ή υπερδύναμης, που ο αιρετός ή (δημοκρατικά) ισόβιος πρόεδρος, να λογοδοτήσει ποτέ με πλήρη παγκόσμια δημοσιότητα για πολύ μεγαλύτερα ψέγματα.

  Τώρα γιατί θυμηθήκαμε περσινά ξινά σταφύλια, γιατί λόγω κορωνοϊού, ανασκαλέψαμε την μνήμη μας, με τον εγκλεισμό στο σπίτι. Θελήσαμε να συγκρίνουμε το γεγονός που περιγράψαμε, με την εις άτοπον απαγωγή, ως προς την δική μας πονεμένη ιστορία.

  Ένα σκάνδαλο μεγατόνων, που προκάλεσε την παραλίγο χρεοκοπία της χώρας, με συνέπειες χρεοκοπίας για το λαό και καταγράφηκε στην συλλογική μας μνήμη ως ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ , δεν βρέθηκαν οι πραγματικοί, κατά την γνώμη μας, υπαίτιοι και οι ανήθικοι αυτουργοί, όχι μόνο στη συνείδηση μας, αλλά και στο φώς της δικαιοσύνης.

  Με το νόμο περί (μη) ευθύνης υπουργών και τραπεζιτών, απήλλασσαν εκ των προτέρων αδικήματα, που θα γίνονταν παραγεγραμμένα εκ των υστέρων, λες και τα προετοίμαζαν αφού δεν πρόβλεψαν δικλίδες ασφαλείας. Δεν τιμωρήθηκε κανείς, εκτός ενός.

  Δεν έγιναν δεσμεύσεις περιουσιών, δεν επεστράφησαν οι μίζες, που είναι παρκαρισμένες στις τράπεζες των ανήθικων αυτουργών και το χειρότερο όλων, τις συνέπειες θα πληρώσουν τα παιδιά των παιδιών μας και ελείψει παιδιών λόγω δημογραφικού και της μετανάστευσης και της λευκοφόρας αφρόκρεμας της νεολαίας, καθότι μαυροφόροι μπαχαλάκηδες δεν είναι ποιοτικά επιθυμητοί, θα πληρώνουν λοιπόν και τα παιδιά των ελληνοποιημένων κοντοπόδαρων μαυριδερών, που άδη ο Σαββόπουλος, ως αρχαίοι έλληνες πολίτες μετά καμιά γενιά επιμιξίας και επιγυφτωσης.

  Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, των σβησμένων πυρσών και ήλιων, είναι ένας λεκές στο φόρεμα, είναι πιο βαρύς από τριακόσιους λεκέδες στο σώμα της ΕΛΛΑΔΑΣ.


Όσοι λευκοφόροι εννοήτωσαν  (Ελύτης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου