Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΛΙ ΤΗΣ ΜΑΡΛΕΝ



        Η τρανσέξουαλ ολλανδέζα Αμάντα Λήρ αηδούσε το εμβληματικό αντιπολεμικό άσμα του α΄ππ “Lili Marleen” που προέτρεπε τους στρατιώτες να μη σκοτώνονται μεταξύ τους στα χαρακώματα αλλά να αηδεύουν συνεργαζόμενοι.‘ Κάντε έρωτα και όχι πόλεμο’ έλεγαν στο Γούντστοκ.




     Οι χώρες του ευρύτερου άνσλους ( anschluss), Αυστρία – Ολλανδία - Γερμανία, αρνούνται σθεναρά την έκδοση ευρωομολόγου για τη βοήθεια των χωρών του ευρωνότου, οι οποίες πλήττονται από την πανδημία και οικονομικά και ο κίνδυνος κυρίως είναι να καταστραφούν οι μικρομεσαίοι στυλοβάτες των κλάδων παραγωγής, εμπορίου, τουρισμού κλπ. Τους διαφεύγει όμως ότι η ευημερία τους αλλά και το μέλλον τους εξαρτάται εν πολλοις από το νότο αφού από εδώ περνούν οι ενεργειακοί αγωγοί που έχουν προορισμό τη στείρα ενδοχώρα τους. 

      Το εμπορικό μας ισοζύγιο είναι 7 προς 1( 7 εισάγουμε και 1 εξάγουμε). Η ποιοτική μας σχέση είναι 1 κοφίνι πορτοκάλια προς μία ατσαλόβιδα.

      Ας το ξανασκεφθούν οι άνσλους μετά το Brexit. Υπάρχουν κι αλλού λεφτά, δολάρια και λίρες, που αγοράζουν τα πορτοκάλια μέσω της γεωπολιτικής μας οδού ομογενειακά.

Επιμύθιο – λαϊκή παροιμία: επιζήμιος φίλος, εχθρός καλείται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου