Κυριακή 12 Απριλίου 2020

ΣΚΛΗΡΟ ΕΥΡΩ


Η ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ

  Την εσκεμμένη ανατίμηση του Ευρώ προκαλεί η άρνηση των ANSUS (Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία) και ίσως και άλλων βορείων, να κόψει και η Ε.Ε. χαρτάκια του Ευρώ, για ενίσχυση των μικρών και μεσαίων κυρίως επιχειρήσεων παραγωγής και εμπορίας, που πλήττονται από την πανδημία του SARS-COV 2, όπως έκαναν οι ΗΠΑ – Κίνα που ανήγγειλαν κόψιμο τρις δολαρίων και γουάν .

  Το αποτέλεσμα είναι η αλλαγή ισοτιμίας ευρώ έναντι δολαρίου και γουάν. Πράγμα που επιβαρύνει την ανταγωνιστικότητα εις βάρος των παραγωγών της Ε.Ε.. Τα εισαγόμενα από ΗΠΑ – Κίνα, θα είναι φθηνότερα, ενώ τα εξαγώγιμα ακριβότερα.

  Οι μεγάλες επιχειρήσεις των ΦΟΝ-ΝΤΕ-ΚΑΒΑΛΙΕΡΕ, ούτως ή άλλως έχουν μετεγκατασταθεί σε χώρες εκτός Ευρώ (Τουρκία, Κίνα και όπου γής), θα ωφεληθούν κιόλας, αφού τα προϊόντα που παράγουν έξω θα εκτοπίσουν αυτα που παράγονται από τους μικρομεσαίους μέσα, έτι περισσότερο.

 Το ακριβό Ευρώ συμφερει τις ελίτ των αλληλέγγυων γαλαζοαίματων εις βάρος των παραγωγών της μητρόπολης καθότι απάτριδες. ΤοΕυρώ είναι καλό για να αγοράζεις όταν το κατέχεις, αλλά καθόλου καλό για να πουλάς, όταν κοστολογείς με αυτό.

  Ο αντικαταστάτης, Βοκπε Χουκστρα, του «διπλωματούχου» Γερούν Ντάισελμπλουμ, πρότεινε να δανειστούν οι χώρες του νότου, από τον ESM, με τόκο και με μέτρα λιτότητας, με ένα σμπάρο τρία τρυγόνια.

  Οι ελίτες των ANSUS χωρών πετυχαίνουν να χρεώσουν τα κράτη του νότου πιο βαθειά κάνοντας την πιθανή αποσκίρτηση αδύνατη.

  Να κερδίσουν από την αύξηση των εισαγωγών από την εγχώρια παραγωγή.

  Να ξεφορτωθούν τους ετοιμοθάνατους ταξικούς αντιπάλους, που είναι οι μικρομεσαίοι όλης της ΜαρκοΕυρωκρατούμενης βορρά και νότου.

  Αν ανακοινώση και η Τουρκία (με τα μεγάλα ΓαλλοΓερμανικά projects), επίσημη υποτίμηση της λίρας θα επαληθευτούμε πλήρως.

Επιμύθιο :

ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΙΛΕΚΑ ΑΚΟΥΝ;

Μικρομεσαίοι της Ευρώπης ενωθείτε, λέμε, παραφράζοντας παρωχημένο προλεταριακό σύνθημα.

Ίσως η σφραγισμένη προφητεία της Φατίμα, ήρθε η ώρα να ανοίξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου