Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΤΕΣ ΕΞΑΡΓΥΡΩΤΕΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ


  Στους Αργίους πράγματι δεν υπάρχει αιδώς, αφού ανιστόρητα πρόσωπα, ιστορημένης εποχής, συμμετέχουν σε επιτελεία κομμάτων και πολλάκις βουλευτιλίκια και βολέματα διαχείρισης.


    Η λαϊκίστικη δημοφιλία και ο δημοφιλής λαϊκισμός, περπατούν χέρι – χέρι στην χώρα των αντιστασιακών, της γενιάς του πολυτεχνείου, αρκετοί εξ αυτών (όχι όλοι), εξαργύρωσαν για ίδιον όφελος αγώνες ρομαντικών ιδεολόγων.

  Πήραν την εξουσία ως σωτήρες, οί ιεροφάντες που ρητορεύονταν μπαλκονικά μπρος στα πιστά τους μηρυκαστικά (παράφραση Σεφέρη).

  Έγιναν πρόεδροι δημοκρατίας, πρωθυπουργοί, υπουργοί, μεγαλοτραπεζίτες, επιτρόπισσες και επίτροποι στην Ε.Ε., πρόεδροι αμαρτωλών ΔΕΚΟ, συνδικαλιστές δημοκράταροι όλων των παρατάξεων, που συντέλεσαν στην οικονομική διείσδυση στα Βαλκάνια, αποξηλώνοντας την βιομηχανία της χώρας, (για το χρηματιστήριο γράψαμε) θωράκισαν το αξιόμαχο της τσέπης τους ως σχετικοί υπουργοί.

     Μακρύς ο κατάλογος εξάλλου, και άλλοι τα είπανε. Αρκετοί, αυτής της γενιάς ήταν αντιστασιακοί εκ του ασφαλούς, συνεργάτες της Ντόιτσε βέλε, συνεργάτες και προστατευόμενοι του σοσιαλιστή Βίλι Μπράντ (ομογάλακτου του Χόνεκερ της Ανατολικής Γερμανίας) πηγή ένθετο εφημερίδα ΝΕΑ 2007, 40 χρόνια από το πραξικόπημα της χούντας

  Ορισμένοι εκ των αντιστασιακών, ήταν τρικαδόροι βομβιστές της οπερετικής δημοκρατικής άμυνας και μετέπειτα πρωθυπουργοί του ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ. Όλα αυτά τα έκαναν για να αποκτήσουν αντιστασιακά παράσημα , στην συνείδηση του λαού όμοια με εκείνα των ενοίκων της οδού Αβύσσου αριθμός Μηδέν.

  Αντιστασιακούς εξαργυρωτές του καναπέ θα τους λέγαμε εμείς, τον ύπνο τον βαθύ και άλλοι πουλούν μισοτιμής, Πατρίδα Λευτεριά Τιμή, φτάνει να γίνουν υπουργοί, να πιάσουν την καλή που άδει ο Παπακωνσταντίνου.


Επιμύθιο : Να μην τους χαιρόμαστε τέτοιοι και Λαλιώτικοι (δεν θα τους πούμε γερμανοτσολιάδες) που είναι.

ΤΕΛΟΣ ΤΡΙΛΟΓΙΑΣ ΑΡΘΡΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου