Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΝΕΦΕΛΩΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


«Το κύρος εκείνων  που διδάσκουν βλάπτει συχνά εκείνους που θέλουν να μάθουν»
ΚΙΚΕΡΩΝ περί φύσεως των θεών

Άκουσα την συζήτηση που είχε ο Χ’’ΝΙΚΟΛΑΟΥ με τον γνωστό Πανεπιστημιακό κοινωνιολόγο και διανοητή  Ζουράρι στο REAL F.M.
Παρουσιάζοντας το βιβλίο του ο κος Ζ. με τίτλο « ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» και υπότιτλο από φράση του Αριστοφάνη (Αρχιδιαπλοκή) και Ελύτη (κοπροδιοίκηση) μας πληροφόρησε εμβριθώς ότι αισθάνεται ευτυχής, διότι αυτά που βιώνει η κοινωνία μας σήμερα συνέβαιναν και εις την Αρχαία, ούτως ειπείν, Γραικία και ότι η πατρίδα μας ξεπέρασε όλες τις κρίσεις μέχρι χθες, άρα θα τις ξεπεράσει και σήμερα. Στην συνέχεια δήλωσε θαυμαστής του κ. Βενιζέλου ως αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, που απεδέχθη την ήττα του κόμματος του αυτοκριτικά, χωρίς αυτοκρατορική έπαρση. Το εξέχον μέλος της προπαγανδιστικής νομενκλατούρας, ως άριστος χρήστης της πλύσης εγκεφάλου με ΠΕΡΜΑΓΚΑΝΑΤ, λόγω προγονικού DNA (γόνος σεξολόγου γαρ), δεν μας είπε με τι κόστος για το ΠΟΠΟΛΟ και με ποιές θυσίες και αίμα έγινε αυτό το «ξέσπασμα» κοντολογίς ποιοί πλήρωσαν την νύφη και το μάρμαρο διαχρονικά και ποιοί διατήρησαν ακέραια τις προνομίες τους. Θα υπενθυμίσω ότι οι πρωταίτιοι της Μικρασιατικής καταστροφής εκτελέσθηκαν, ενώ οι υπεύθυνοι της ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ καταστροφής διατηρούν θώκους, εξουσία, περιουσία και προστατευτική ανωνυμία.
Αφιερώνουμε στον κ. Ζουράρι λίγες σκέψεις του Μονταίνιου που του ταιριάζουν γάντι. «Ένας αυλικός δεν μπορεί νάχει  άλλο νόμο και θέληση παρά να μιλά και να σκέπτεται ευνοϊκά για ένα αφέντη, που μέσα σε τόσους άλλους τον διάλεξε. Η εύνοια αυτή και το ΣΥΜΦΕΡΟΝ του καταστρέφουν όχι και εντελώς αδικαιολόγητα την ελευθερία γνώμης. Γιαυτό ακριβώς βλέπει κανείς, ο τρόπος που μιλούν αυτοί οι άνθρωποι νάναι διαφορετικός από την ομιλία, κάθε άλλης κατηγορίας ανθρώπων και πολύ λίγο αξιόπιστους»
ΜΟΝΤΑΙΝΙΟΣ περι αγωγής παίδων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου