Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΔΕΣΜΩΤΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ


 «Η πνευματικές ευστροφία είναι προϊόν του κινδύνου της ανάγκης και των δυσκολιών.»
ΟΥΕΛΣ η μηχανή του χρόνου.

Οι τρείς αρχές του αποφθέγματος του σοφού ανδρός, δεν επηρεάζουν κατά την γνώμη μας όλες μαζί τις εκφάνσεις του γίγνεσθαι, πάντα.
Για παράδειγμα στην πολύπαθη κοινωνία μας, άλλοι έχουν κίνδυνο και δυσκολίες (διατήρηση ανωνυμίας και καρακεκτημένων) χωρίς να έχουν όμως βιοτική ανάγκη (λόγω εθνικού καταπιστεύματος στο ΚΕΥΜΑΝ και όπου γης).
Στην περίπτωση του ΠΟΠΟΛΟΥ και συγκεκριμένα εδώ και 17 Ιούνη σε ότι αφορά την δυστυχία μας, ο κίνδυνος, η ανάγκη και οι δυσκολίες της βιωτής, πιστεύουμε ότι θα επηρεάσει την ευστροφία της ψήφου μας πολύ – πολύ κριτικά εν επιγνώσει.
Η κινδυνολογική συγχορδία των ανήθικων αυτουργών της Ε. Ε. και των ντόπιων αντιπροσώπων τους, που μας απειλούν για τις συνέπειες, που θα μας επιβάλουν αν δεν πειθαναγκασθούμε στην κάλπη, θυμίζει παλιές εποχές του «κινδυνεύει η δραχμή». Δεν μας λένε όμως τι συνέπειες θα έχουμε αν υποκύψουμε (Μέτρα Ιουνίου παραίτηση εθνικών απαιτήσεων Β’ Π.Π., επανακοστολόγηση υπερκοστολογημένων (ZHMENS) δημοσιοποίηση ονομάτων επίορκων πολιτικών και μη κλπ. κλπ. Το παγκόσμιο σύμβολο αντίστασης Μ. ΓΛΕΖΟΣ είπε σε εκπομπή της TV, ότι το χρήμα δεν έχει πατρίδα. Συμπληρώνουμε ότι έχει χρώμα, όταν είναι της λαμογιάς και είναι μαύρο, έχει και απάτριδες ευπατρίδες της Ελβετίας της Μπρουμελίας κ.λ.π..
Στην ίδια εκπομπή ο κ. Σπηλιωτόπουλος είπε ότι το χρήμα έχει το όνομα του ευρώ και επιθυμεί να είναι στο κλουβί του. Θυμηθήκαμε μία πολύ δυνατή σκηνή από του Φάουστ του Γκαίτε. Στην περιήγηση του Φάουστ, στην κόλαση, εμφανίστηκε ένα χρυσό κλουβί, όπου μέσα του ένας ευτυχής άνθρωπος περιέλουζε το κεφάλι του με χρυσές λίρες, ο Φάουστ τον ρωτά τι κάνει εκεί μέσα. Αυτός απορημένος απαντά (δεν είμαι εγώ μέσα, ΕΣΥ είσαι έξω). Αυτός ο συμβολισμός του μέσα έξω που έχει επινοήσει, το συνσύστημα των πάλαι μεγάλων ως το κύριο πεδίο φοβικού επηρεασμού με πεπαλαιωμένη αδεξιότητα, δεν πέρασε ούτε θα περάσει. Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον εαυτόν του ως τον τελευταίο της ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΣ.
Κλείνουμε επ΄ αριστερά και λέμε η μεταπολίτευση της μεταπολιτεύσεως ως απαλλαγή.
Η πανστρατιά των νεοφιλελεύθερων που προσπαθεί ο πρόεδρος της Ν. Δ., μάλλον θα ευδοκιμήσει μόνο σε επίπεδο κορυφής, η βάση πλέον ξέρει. Όταν δεν μπορεί να έχει το αυγό με δραχμή ή με ευρώ στομάχι δεν το νοιάζει. Παραφράζοντας τον ψαλμωδό λέμε όλοι αυτοί που είναι ταπεινωμένοι θα συνειδητοποιηθούν και όλοι αυτοί που είναι ψηλά πατώντας στο σβέρκο του ΠΟΠΟΛΟΥ θα καταψηφησθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου