Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Όταν τα βουβάλια συνεργάζονται, συγκριτικά, τα βατράχια «λιάζονται» ανυποψίαστα

(παράφραση κινέζικου γνωμικού)

  Οι ιδεολογικοί δεσμοί είναι ισχυροί σαν τους δεσμούς αίματος και μεταβιβάζονται ιστορικά από γενιά σε γενιά (γνωμικό ΕΛΑΝ).

  Κατά την συζήτηση στη βουλή για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών περί Μακεδονικού, ακούσαμε πολλές ιστορικές αναφορές από τους βαλκανικούς πολέμους και πιο πριν ακόμη. Από κυβερνητικούς ρήτορες μάθαμε, ότι ο αγών του ΕΑΜ δικαιώνεται και συνεχίζεται.
   Δικαιώνεται διότι δώσαμε ότι δώσαμε με την θέληση μας, ως διαχρονική διεθνιστική συνέπεια. Συνεχίζεται με τους άρρηκτους ιδεολογικούς δεσμούς για διαβαλκανική ομοσπονδιοποίηση, Γερμανοσλαβικής έμπνευσης. Η ιστορία μιλάει από μόνη της περί αυτού π.χ. συστράτευση Βουλγάρων, Ρουμάνων, Αλβανών με τα ναζιστικά ορκ κατά τον Β’ ΠΠ.
   Πίσω από όλα αυτά, κατά την άποψη μας, υποκρύπτονται συμφέροντα γεωπολιτικά, στρατηγικά, οικονομικά των ανταγωνιζομένων και συγκυριακά συναγωνιζομένων με εφήμερες συμμαχίες βουβάλων από βαρέων βαρών μέχρι κατηγορίας μύγας. Αναντάν μπαμπαντάν υπήρχαν στη χώρα μας οι αντιπρόσωποι τους πολιτικοί. Είναι γνωστά τα λεγόμενα Αγγλόφιλα, Γαλλόφιλα, Γερμανόφιλα, Ρωσόφιλα κόμματα κ.λ.π.
 Μετά την στρατιωτική συντριβή της Γερμανίας κατά τον Β’ ΠΠ, οι συναγωνιζόμενες συγκυριακά βουβαλοδυνάμεις του καπιταλισμού και του λεγόμενου κρατικού Σοσιαλισμού της ΕΣΣΔ, επεδόθησαν σε ένα ξέφρενο ανταγωνισμό παγκόσμιας κυριαρχίας με τον λεγόμενο ψυχρό πόλεμο. Τα γεγονότα είναι γνωστά δώθε κακείθεν. Οι ερμηνείες διαφέρουν.
  Εν τω μεταξύ η στρατιωτικά ηττημένη και οικονομικά κερδισμένη Γερμανία. (αφού δεν επέστρεψε ποτέ τα λάφυρα του πολέμου της λεηλασίας όλων των κατακτημένων λαών κατά τον Β’ ΠΠ) εκμεταλλευόμενη την νέα βουβαλομάχη απεργάζεται την ΡΕΒΑΝΣ. 
  Με την στραγγαλιστική λιτότητα που επιβάλει στην ΕΕ, εκκολάπτει νέα ορκ, μέσω της δημιουργίας εθνικιστικών ακροδεξιών κινημάτων των ΛΕΠΕΝ - ΚΟΥΡΣΚ Αυστρίας, ΟΥΡΜΠΑΝ Ουγγαρίας, ψυχρού αυγού Ελλάδας κ.λ.π. όλα αυτά μετά την επανένωση της και την διάλυση της ΕΣΣΔ στα εξ’ ων συνετέθει



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου