Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

Πυρατές εκκλησιών κατά βωμών και εστιών


  Ο λόγος για την τρομοκρατική βόμβα που έσκασε στα χέρια όχι του Ξηρού, αλλά του καντηλανάφτη της εκκλησίας του Α. Διονυσίου. Ορθόδοξος ναός, κέντρο προσευχής, όπως όλοι οι ναοί, ιδίως των ηλικιωμένων που αντέχουν την τραγικότητα της ζωής, με την πίστη και την προσευχή.

    Αυτό το νέφος των μαρτύρων της καθημερινότητας, που μπορεί να είναι παππούδες και γιαγιάδες των δραστών, αν είναι αγενείς γενειοφόροι ή και αγενείς αγενής. Έλληνες; Μπορεί καν να μην είναι όμως. Διότι δεν μπορούμε να πιστέψουμε ‘Έλληνες, όποιοι κι αν είναι να στρέφονται ενάντια στην πίστη των απλών ανθρώπων, αποτρέποντας τους από φόβο να προσέρχονται.

   Δεν γνωρίζουμε τους δράστες και τους σκοπούς τους, θα προσπαθήσουμε να καταγράψουμε τις συνεπαγωγές που προκύπτουν, όσες, μπορούμε να φανταστούμε. Είναι μία προσπάθεια φίμωσης του άμβωνα σε μη αρεστά κηρύγματα, προειδοποιητική και αυστηρή, σε σχέση με τον τόπο, την ώρα και την μη προειδοποίηση για την έκρηξη.

   Καθίστε καλά συνειρμοποιούν και οι ιερείς, άνθρωποι είναι, έχουν και οικογένειες, ο φόβος, αυτό το εργαλείο, αυτή η «εργαλειοποίηση», που κατασκευάζει ζαλισμένο κοπάδι. Ασφαλώς πολλοί από εμάς, θα σκεφτόμαστε να εκκλησιαστούμε, ειδικά στις αγρύπνιες και σε μη φυλασσόμενους Ορθόδοξους ναούς. Παντού. Αυτοί οι κοινωνιοκράτορες δημοκράταροι δεν αντέχουν τον άμβωνα.

    Δεν είναι τυχαία η επιλογή στοχοποίησης της Ι.Μ.Γ. ΠΑΛΑΜΑ, συνπολιούχου ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ και Ι. Ν. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ  Αρεοπαγίτου πολιούχου ΑΘΗΝΩΝ. Δύο Αγίων Φάρων της ορθοδοξίας, που την στήριξαν και την στηρίζουν δογματικά, αλλά και θεολογικά με αξεπέραστα ψυχοτεχνικά κεφάλαια ηθικής καθοδήγησης.

   Η σιωπή των αμνών της στρατευμένης δημοσιογραφίας που δεν καταδίκασε απερίφραστα και συγκεκριμένα, που προβάλει τον Ζακ εξαντλητικά, προδιαθέτουν τα περιθωριακά στοιχεία.

   *«Έλεγε πως δεν ήταν παρά καβγάδες των φτωχών, που οι πλούσιοι ιδιοκτήτες είχαν ζέψει σαν βόδια, ενάντια στους ξυπόλητους στρατιώτες, που είχε ζέψει η κυβέρνηση»
*Ερωτας στα χρόνια της χολέρας MARGUEZ

Που την έζεψαν οι τροχήλατοι προτεσταντικοί εσμοί συμπληρώνουμε εμείς.

**Επιμύθιο:     Είναι μία περιοδική επιλογή χριστιανική
                        Μα Αύριο τελείται ιδού, πιο ΕΠΙΦΑΝΩΣ
                        Θα λυτρωθεί το κράτος επιτέλους
                        Ο μιαρότατος, ο αποτρόπαιος
           Ιουλιανός δεν θα βασιλέψει άλλο.
           Υπέρ του ευσεβεστάτου Ιοβιανού ευχηθώμεν.

**Μεγάλη συνοδεία εξ ιερέων και λαϊκών (ποίημα)ΚΑΒΑΦΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου