Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

DOLCE VITA & ΑΤΥΧΙΑ

Στα χρόνια της αφέλειας και του ρομαντικού αποχι(πι)σμού, ήταν μεγάλη είδηση το γυμνόστηθο μπάνιο της ευτραφούς Ανίτας Έκμπεργκ δημόσια στην Φοντάνα της Ρώμης, ως πρωταγωνίστρια του φίλμ “Dolce Vita”. Οι γυμνόστηθες δημόσιες εμφανίσεις των διαφόρων σταρλετ για να γίνουν γνωστές και να τις προσέξουν, ήταν όχημα επιτυχίας για αρκετές καλλίγραμες μπαγατσούλες. Έκτοτε, ο όρος αναγνωρισιμότητα με τη βοήθεια των ΜΜΕ, έγινε το εργαλείο προβολής όλων των παραγόντων του δημόσιου βίου. Καλλιτεχνικού, αθλητικού και κυρίως πολιτικού.


Το γνωστό ρητό μεταλλάχθηκε και έγινε « Τα εν οίκω και εν δήμω», όρα big brother.

Ο καθόλα καλός όπως προϊδεάζει το όνομα του κυρίου αντιπροέδρου μας, σε πρωινή εκπομπή επιτέθηκε λεκτικά κατά του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου των Αθηνών, ο οποίος του στέρησε την ιδιότητα του επιτίμου μέλους που δεν γνώριζε ότι του απενεμήθει όπως είπε ο κύριος Πάγκαλος… Δεν μπαίνω στην ουσία της συζήτησης ποιος είπε και τι είπε. Σχολιάζω τον τρόπο παρουσίασης δημοσίου ανδρός. Είπε χαρακτηριστικά: «Κατάφερε να γίνει γνωστός ο μπαγάσας» εννοώντας τον πρόεδρο του Δικ.Συλ.Αθ., ο όρος «μπαγάσας» είναι θαυμαστικά συνώνυμος με τον καταφερτζή, τον πολύτροπο, το μαγκάκι γενικότερα. Αφού τόλμησε να απονήμει επαγγελματική ΗΘΑΓΕΝΕΙΑ σε ολόκληρο αντιπρόεδρο. Στη συνέχεια ο ατυχής κληρονόμος των 32 ακινήτων όπως χαρακτηριστικά αποκάλεσε τον εαυτό του παλιότερα, εξαπέλυσε νέο λεκτικό γυμνόστηθο πυροτέχνημα λέγοντας ότι δεν έχει να πληρώσει την εισφορά ακινήτων που οφείλει και έτσι θα αναγκαστεί να απωλύσει ένα από τα ατυχήματα του.

Ταμπουρωμένος στη θεϊκή ασφάλεια των 32 ακινήτων, δεν μιλάω για το αντιπροεδριλίκι, μας υποδεικνύει έμμεσα «να πουλήσουμε το ένα από το ένα ώστε να σωθεί το έθνος από την χρεοκοπεία» . ΤΥΦΛΑ ΝΑ’ ΧΕΙ Η ΕΚΜΠΕΡΓΚ…

aVax 19+5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου