Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΠΥΚΡΑΤΖΙ ΑΡΒΥΛΕΡ

Στην εκπομπή της εξαιρετικής ΜΠΙΛΙΩ η βυζαντινολόγος κα Πυκράτζι Αρβυλέρ, κατέβασε το επίπεδο του λόγου της στο Κωνσταντίνου και Ελένης περί του αποχετευτικού συστήματος του Βυζαντίου. Είπε η κα χαρακτηριστικά ότι δεν ξέρει αν ο Μέγας Κωνσταντίνος ήταν που σκότωσε όπως είπε γυναίκες ήταν βαπτισμένος Χριστιανός. Ότι η Θεοδώρα που την έκαναν Αγία, ήταν εκμεταλλεύτρια εφοπλίστρια και ενώ μίλησε απαξιωτικά, θαύμασε το αλληλέγγυο του Βυζαντίου λέγοντας ότι ο αυτοκράτορας κατάσχεσε την εκκλησιαστική περιουσία για να κάνει μισθοφορικό στρατό και να υπερασπιστεί την αυτοκρατορία του από τους εχθρούς της. Θα περιοριστώ εδώ και θα σχολιάσω. Ο Μ. Κωνσταντίνος αγιοποιήθηκε από Σύνοδο κα Αρβελέρ που όπως θα έπρεπε να γνωρίζετε λειτουργεί στην ορθόδοξη αποκαλυπτική πίστη μας Αγιοπνευματικά και όχι Βοϊτιλοπαπικά. Μιλήσατε σκέτα για αλληλεγγύη ενώ σαν πνευματική κορυφή θα έπρεπε να μιλήσετε για διαταξική αλλυλεγγύη διότι οι όμοιοι είναι πάντα αλληλέγγυοι στο σινάφι τους εις βάρος άλλων ασθενέστερων. Αφού βρήκε αγοραστές να πουλήσει τα κατασχεθέντα ή δεν είχε δικά του ή τα είχε εν τω μεταξύ πουλήσει.

Όπως και να’ χει λεφτά υπήρχαν στην εκμεταλλεύτρια τάξη, ας τα έπαιρνε από κει. Υποδείξατε έμμεσα να κατασχεθεί η εκκλησιαστική περιουσία, σε συνεννόηση με την ιεραρχία, νομίζω κάτι θα γίνει. Δεν άκουσα όμως να λέτε τίποτα για τον πακτωλό των κλεμμένων από τους συνουσιεξουσιαστές για δήμευση νεοκλασικών και μαύρων καταθέσεων στις κλεπταποδοχικές χώρες. Ίσως την ενδιαφέρει το αλληλέγγυο της βδομαδιάτικης επισκέψεως της στο κρατικό θέατρο.

ΥΓ. Έχουμε την απορία, η βυζαντινολογοποιήτρια ανευλαβής ως "golden spirit" τι θέση είχε πάρει το αλληλέγγυο της σκιάς της ως προς τα αίτια που προκάλεσαν την εξέγερση των φοιτητών στο Παρίσι κατά τον κόκκινο Μάη του 1868?

aVax 19 + 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου