Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΟΥΜΠΛΕ (μία σεάνς με την Λούζενμπουργκ)

Δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε την βάσανο της κριτικής ανάλυσης των δηλώσεων και ανακοινώσεων της κυβερνητικής αρμάδας στην ΔΕΘ. Δηλώνω ότι ο γράφων δεν κάνει προπαγάνδα, αλλά καταγράφει υποκειμενικά, όπως εισπράττει τα κυβερνολεγόμενα.

Θα αρχίσω από την δήλωση του υπερλεξιμάγου- κομισέρ οικονομίας. Είπε να κάνουμε ΝΤΟΥ σαν κοινωνία, δηλαδή να κάνουμε άλμα προς τα εμπρός, ή αλλιώς γιουρούσι στο κενό, λέμε εμείς. Μας θύμισε το ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ ΝΤΟΥ, ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΑΝΤΟΥ. Θα αλλάζαμε το ΠΑΟΚ με τη λέξη ΛΑΕ. Επίσης, μήπως θα έπρεπε να τσιβδήσουμε και κανένα ΝΤΑ προς την πολική αρκούδα ΠΟΥΤΑΝ πάντα αντίπαλο δέος των γαλλο-γερμανών;
Η κοινή συνισταμένη των ανακοινώσεων του πρωτοθεσμικού στην ΔΕΘ, αφορά συλλογικά όλους τους εξουσιαστικούς παράγοντες. Καμία ουσιαστική αυτοκριτική δεν έγινε, παρά μόνο του τύπου έγιναν και καθυστερήσεις. Όταν βαδίζεις προς λάθος δρόμο ή λάθος επιλογές, είναι καλύτερη η καθυστέρηση από τη σπουδή, αφού δυναμιτίζει κάθε αναπτυξιακή προοπτική.

Έκπληξη ήταν για μας η χαλαρή αντίδραση της αναξιωματικής αντιπολίτευσης για όσα της χρέωσε ο κύριος πρωτοθεσμικός. Δεν είμαι απολογητής της ΝΔ, αυτή έχει τους λεξιμάγους της. Κριτικάρω το συνουσιεξουσιαστικό σύστημα της εκ περιτροπής διακυβέρνησης, που συστηματικά αποπροσανατολίζει το πόπολο. Είπε ο κύριος αρχιθεσμικός για όλα φταίει ο υπερδανεισμός μετά το 2004, υπαινισσόμενος τα πεπραγμένα της ΝΔ.
Όπως θυμάμαι, η ΝΔ, παρέλαβε χρέος 180 δις, και σε μια 6ετία το πήγε 300 δίς δηλαδή 120 δις καπέλο. Πολλά τα λεφτά. Διερωτώμεθα όμως πρό του 2004, δεν είχαμε σπαταλοκράτος? Ζημιωμένες ΔΕΚΟ? Έλλειμμα ανταγωνιστικότητας? Υπερ-κοστολογήσεις, μίζες, προμήθειες….?

Είπε ο κύριος ΠΑΠ ότι υπάρχουν κλητήρες που παίρνουν πιο πολλά απ’ τους διευθυντές. Δε τα παίρνουν με το πιστόλι, τους τα δίνετε. Διότι κανείς δεν παίρνει αν δε του δώσουν. Ποιος έχει την ευθύνη?

Οι δηλώσεις του είχαν διπλούς αποδέκτες. Με την αναφορά ότι η Ελλάδα είναι από τις 30 πλουσιότερες χώρες, διαβεβαίωνε εμμέσως τους δανειστές ότι τα λεφτά τους είναι εξασφαλισμένα. Και με την αναφορά ότι θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να μην πτωχεύσουμε, απευθύνονταν προς το πόπολο, προϊδεάζοντας το να αποδεχθεί υποθήκες νήσων, Παρθενώνος, υπεδάφους κλπ..

Με αυτήν την κοινωνική σύνθεση προς το παρών, δηλαδή ενός εκατομμυρίου δημοσίων υπαλλήλων και δύο εκατομμυρίων επηρρεαζομένων από αυτούς (γυναίκες, παιδιά, παρατρεχάμενοι), τους συνταξιούχους που τρέμουν μήπως και δεν πληρωθούν, τη νομεκλατούρα, τους φοβισμένους συμβασιούχους, οι δανειστές επείγονται να πέσουν οι δεσμευτικές υπογραφές, πριν αλλάξει ο κοινωνικός συσχετισμός, μειωθούν οι ομάδες επηρεασμού, αφυπνισθεί το πόπολο και αντί για σκέτο ΝΤΟΥ, κάνει και ΝΤΑ.

Ούτε κουβέντα δεν έγινε από κανένα για τα κλεμμένα. Ούτε ερώτηση καν. Πώς θα μας εμπιστευτούν οι αγορές όταν εξυγιαντές και εξυφαντές της οικονομίας, είναι τα ίδια πρόσωπα της γενιάδας του πολυτεχνείου; Ψέλλισε ο κύριος ΠΑΠ, ότι συνεφωνήθην με την προθυπουργεύουσα της Ελβετίας, να φορολογηθούν οι καταθέσεις των Ελλήνων στη χώρα της και να αποδοθούν στη χώρα προέλευσης. Δηλαδή, αν η κατάθεση έγινε μέσω Σουηδίας, σε ποια χώρα θα δωθούν?
Αφού δεν ανακοινώθηκαν ονόματα, άρα προστατεύονται αποκρυπτόμενα, θα μπορούσαν τα ίδια λαμόγια, να διαχειρίζονται τις τύχες της χώρας από τα ίδια πόστα. Πώς μπορούν οι τοιούτοι, να προωθούν τα συμφέροντα, όταν τους έχουν στο χέρι οι λαδωτήρι τους? ΑΠΟΡΙΑ…

Έχουμε όλοι συνευθύνη, είναι αλήθεια. Τα μέτρα σε ότι αφορά το πόπολο, είναι δυσαναλόγως δυσβάστακτα. Το ποσοστό ευθύνης που αναλογεί σ’ αυτούς που μας παραμύθιαζαν για ισχυρή Ελλάδα, το ισχυρό μας χαρτί είναι η οικονομία, η οικονομία μας αντέχει, τους ΖΙΕΜΕΝΑΔΕΣ, τα λαμόγια των καταθέσεων στην Ελβετοσουηδία, των διακοσίων διαμερισμάτων πολιτικού της OFFSOAR για τα παιδιά του, για τα παιδιά του… και… και … και…

Υπήρξε αντί τιμωρίας, παραγραφή, ατιμωρησία και το κυριότερο κατοχή των κλεμμένων δώθε – κακήθεν. Γι’ αυτό και η αναξιωματική αντιπολίτευση, «ποιεί την νίσσα» ως συνουσιεξουσιάστρια.

Και παραφράζοντας το "οι λύκοι στα πρόβατα", λέμε:

Απειλή για πτώχευση στα πρόβατα, δεν περνάει άλλο. Διότι με την πίεση μεταλλάσσοντας βγάζουν και αμυντικές οπλές ενοίωτε. Αν το ήξερε αυτό ο ΤΣΑΡΟΣ….. Μας ακούτε κύριε υποβολέα ΣΟΗΜΠΛΕ?

Το φάντασμα της Ρόζας πλανάται παίζοντας ντόμινο….


aVax 19+5

1 σχόλιο:

  1. Αναγνωστάκης 14-09-2011 08:11
    Προτείνετε λύσεις κύριε Αβαξ ; [αλήθεια γιατί κρύβεστε πίσω από ψευδώνυμο ;] και παρά το δυσνόητο των μαγικών λέξεων σας, η όπως συνηθίζετε να λέτε «λεξημαγεία», αναρωτιέμαι γιατί συχνά πυκνά τα βάζετε με την ΧΑΙΜΕΡΚΕΛ, όπως ειρωνικά και φασιστικά την αποκαλείται. Την δουλειά της κανει, τον λαό της στέφεται και νοιάζεται. Όσο για τον δικό μας ; Ποταπό πρόσωπο μιας γενιάς που σήμερα αδρανεί και κρύβεται. Μου είστε απόλυτα απαραίτητος μα συνάμα και εμπαθής.
    Σχόλιο στο δημοσιευμένο κείμενο της φιλικής ιστοσελίδας http://www.kulturosupa.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή