Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΣΟΡΤΣΙΛ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

Ο εχεγγυοδότης των εφαρμοστέων μέτρων κομισέρ οικονομίας, επικαλέστηκε με παξινικό ύφος τον φωτισμένο συντηρητικό, που γνώριζε ότι ο λαός είναι ο πελάτης και δημιουργός. Και γι’ αυτό είχε απήχηση ο λόγος του.


Είπε «υπόσχομαι αίμα, δάκρυα και πόνο». Επιλεκτικά ο κύριος Βενιζέλος χρησιμοποίησε την Τρόικα των λέξεων του Τσόρτσιλ. Παρέλειψε όμως να μας πει ότι είπε ακόμη «έχουμε εισέλθει στην εποχή των ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ».

Τις συνέπειες σαν πόπολο τις βιώνουμε και θα τις βιώσουμε σύμφωνα με την υποσχετική του κου Βενιζέλου. Ποιες είναι όμως οι συνέπειες για τους κυρίους υπεύθυνους συνουσιεξουσιαστές? Θα τις πω…

Έβαλαν το μαχαίρι στο μεδούλι του λαού, παραγραφή οικονομικών διαχειριστικών εγκλημάτων δια της παρελκυστικής οδού, κατοχή των κλεμμένων στην κλεπταποδόχο χώρα, διατήρηση θώκων και ατιμωρησία. Αφού δεν γνωρίζουμε ονόματα, οι υποψίες μας πέφτουν επί δικαίων και αδίκων. Σε άλλους για τη σιωπή τους και σε άλλους για την κλοπή τους.
«Πρέπει να ελπίζουμε για να βρούμε το ανέλπιστο» είπε ο Ηράκλειτος. Η διαχείριση του φόβου σαν εργαλείο εξουθένωσης και υποταγής, μας αποστερεί και την ελπίδα. Όμως η λεξιμαγεία στην υπηρεσία αυτής της πολιτικής μαγγανείας, έχει κοντά ποδάρια… δεν πειθόμαστε πλέον…

Καταπώς φαίνεται, μόνο με θαύμα μπορούμε να σωθούμε. Ελλείψει θαυματοποιών, αφού τα αναμμένα κάρβουνα έκαψαν το τσεμπέρι του κου Βενιζέλου που χρησιμοποίησε τη λεξιμαγεία του στο πόπολο αλλά δεν έπεισε τους τρομοτραπεζίτες. Ας παρακαλέσουμε την ΠΑΝΑΓΙΑ την ΑΡΙΖΟΝΗΤΙΣΑ όπως φωτίσει τους ισχυρούς ομογενείς να βοηθήσουν για μία μη αυτοχειριακή λύση και η συλλογική πατριαρχική μνήμη και ιστορία, ξέρουν να χρεοπιστώνουν.


aVax 19+5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου