Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Εβδομαδιαία Επικαιρότητα

Θα σχολιάσω την καταιγιστική επικαιρότητα, όσο πιο περιληπτικά χωράει σε ένα άρθρο. Αναφέρω τα θέματα με την ημερολογιακή τους σειρά.

1. Κίνημα πολιτών – Σπίθα

Ο μεγάλος μουσουργός Θεοδωράκης, έμπληστος* (*πλήρης, γεμάτος) σπινθηροβόλου λαμπρότητας και οραματικής εμπειρίας, εξήγγειλε συγκέντρωση της κίνησης του και προσκάλεσε να συμμετάσχουν όλοι, ανεξαρτήτως κόμματος σε μια πατριωτική πανστρατιά. Βολικός ρομαντισμός για το κατεστημένο. Το διαίρει και αποπροσανατόλιζε σε ομοιοπαθητική εφαρμογή. Ένα κοινωνικό «καπέλωμα» χωρίς θεσμική δυναμική. Η ζωή τραβάει την κατηφόρα με 360 δις ταχύτητα, χωρίς σημαίες με σπασμένα ταμπούρλα, κατεβασμένες σκελέες και γυρισμένη την πλάτη δια της αποχής. Το εκκρεμές του Φουκώ, σταμάτησε στο λυκόφως των θεσμών και των συμβιβασμών δεξιά του ρολογιού.

2. Κομισέρ υπανάπτυξης κατά ΣΟΒΙΕΤ

Ο Κομισέρ υπανάπτυξης, μας πληροφόρησε ότι για όλα φταίνε τα ΣΟΒΙΕΤ και πρέπει να αποσοβιετοποιήσουμε το κράτος. Το ίδιο υποστήριξε σε κουβέντα της και η βολευτίνα Γιαννακά. Αντικουμουναλισμός με το γάντι. Υπάρχει και αντίστοιχη ελληνική λέξη «ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ» την ερμηνεία της οποίας, μπορούμε να προσδιορίσουμε όπως μας συμφέρει. Πάντως η γραφειοκρατία δε νομοθετεί η ίδια, ούτε αυτοαπονέμει τα προνόμια της, αν δεν της τα δώσουν αυτοί που νομοθετούν.

3. Ειρηνική διαμαρτυρία στις πλατείες

Επιτέλους, οι Ισπανοί μας ξύπνησαν. Κατεβήκαμε στις πλατείες διαμαρτυρόμενοι. Βλέποντας μας, θυμήθηκα το ποίημα του Καβάφη, έρχονται οι Βάρβαροι». Το υπενθιμίζω περιληπτικά.

«Τι κάνουν οι πολίτες συναρθρισμένοι στις πλατείες, συζητώντας χαμηλόφωνα? Μα έρχονται οι βάρβαροι!

Τι κάνουν οι συγκλιτικοί και δε νομοθετούνε και οι γυναίκες στολισμένες στους δρόμους? Μα έρχονται οι βάρβαροι!

Και το βράδι ο αγγελιοφόρος είπε πως βάρβαροι πια δεν υπάρχουν.

Ωιμέ! Συμφορά! Τι θα απογίνουμε χωρίς βαρβάρους? Αυτοί οι άνθρωποι είναι μια κάποια λύση…»

Στην περίπτωση μας, οι βάρβαροι υπάρχουν και διαχειρίζονται την εξουσία δια του φόβου για apriori συναινέσεις. Αν αυτή η αγανάκτιση δεν εκφραστεί θεσμικά με ψήφο προς το αντίπαλο δέος του συνσυστήματος εξουσίας, θα είναι μια συναισθηματική εκτόνωση φρουτοπίας, ότι σηκωθήκαμε από τον καναπέ. Μέχρι εκεί.

4. Δηλώσεις Δασκαλόπουλου

Ο λόγος του αιρετού εκπροσώπου των βιομηχάνων Κου Δασκαλοπουλητού» περί του ότι θα πεινάσουμε, μας έκανε να υποθέσουμε ότι θα πεινάσουν και οι χορτάτοι, όπως θα βραχούν και οι στεγνοί. Όσο για το δημοψήφισμα που ζήτησε για επιστροφή στη δραχμή, θα οφεληθούν όσοι έχουν τα κλεμμένα και μη, στα καταθετήρια των κλεπταποδόχων των εθνών.

5. Συναίνεση κομμάτων

Για το αποτέλεσμα της συνάντησης που είχαν οι αρχηγοί των κομμάτων με τον πρωτοθεσμικό και τον πρόεδρο, δεν είχαμε καμιά αμφιβολία. Οι πυραμίδες του Μπερίσα, ωχριούν μπροστά στην ξεπουπουλιασμένη Γραικία. Που «ΠΟΥΛΙΤΕ» ως όρνηθα σιτεμένη κοψοχρονιάς. Ήταν δυνατόν να συμφωνήσουν όσοι δεν διαχειρίστηκαν? Είναι ζήτημα των δύο μεγάλων συνουσιεξουσιαστών, αυτοί μπορούν να συμφωνήσουν μεταξύ τους ερήμιν μας και να περισώσουν τα δικά τους ατιμωρητί. Ο Άγιος τον Απόστολο θρηνεί «ότι εξέλειπεν όσιος» , εμείς διερωτόμαστε, δεν υπάρχει θεσμικός παράγοντας (δακρύων εκουσίως?). Όχι πλέον για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, αλλά της Ελλάδας, που δεν ανήκει πλέον στους Έλληνες.

Και όπως αποδεικνύεται είμαστε έθνος ανάφιλο, ανάδελφο και φευ, μικροκομματικά διαιρεμένο, χωρίς Πατρο- Κοσμά Αιτωλό, εφημέριο Φιλοθέου.

aVax 19+5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου