Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Εβδομαδιαία Επισκόπηση



1. ΜΑΖΙ ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΚΥΡΙΑ ΑΡΒΕΛΕΡ?

Η Κυρία Αρβελέρ είπε ότι δεν είναι σωστό το λεγόμενο ότι μαζί τα φάγαμε, αλλά το μαζί τα κάναμε είναι σωστό. Ρηχή βυζαντινολογία για το ακαδημαϊκό επίπεδο της κυρίας. Ακριβέστερο θα ήταν αν έλεγε να μην πληρώσουμε όλοι ίσα ρεφενέ αλλά ο καθένας ανάλογα με το μενού του και κυρίως οι ευτραφείς υπεύθυνοι των μαγειρείων του πολιτικού catering.

2. ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Ο Κομισέρ της τυφλής δικαιοσύνης (όπως εμφανίζεται με τον ισοσταθμισμένο ζυγό στον εικονότυπο της) είπε: «Ας σκεφτούν αυτοί που υπερβαίνουν τα όρια διαμαρτυρόμενοι, ότι δύνανται για να ομιλούν χάριν της υπάρχουσας δημοκρατίας». Συμφωνούμε και επαυξάνουμε σ’ αυτήν την μισή αλήθεια. Την άλλη μισή την βροντοφωνάζουν οι πλατείες. Χάριν της υπάρχουσας «δημοκρατίας», οι υπαίτιοι της ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ, διατηρούν τους τόκους τους χωρίς ειδικά δικαστήρια.



3. ΔΙΑΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ

«Είμαι το νήμα που ενώνει τις χάντρες της παραπληροφόρησης και καθοδήγησης», λέμε παραφράζοντας τον Μακιαβέλι. Η καθοδήγηση είναι και σκακιστικός όρος. Οδηγείται ο αντίπαλος βάσει σχεδίου σε επιθυμητές επιλογές. Πριν ένα μήνα περίπου, ο καθ’ όλα καλός, όπως προϊδεάζει το όνομα του κου αντιπροέδρου της κυβέρνησης, είχε επιτεθεί φραστικά κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Τις επόμενες ημέρες τα ΜΜΕ πρόβαλλαν προνομιακά θέσεις και δράσεις των συνιστουσών και προχθές κατονομάστηκαν στελέχη του ότι πρωτοστάτησαν στα έκτροπα κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου. Απονομή επαναστατικών ευσήμων για καθοδήγηση μέρους της αγανάκτησης προς ηγέτες του σωλήνα, λέμε εμείς. Μεταξύ δύο κακών, το μη χείρον βέλτιστο. Ο ιστορικός συμβιβασμός την συγκυβέρνησης από ρεαλιστές αμιγώς ταξικούς ηγέτες, δεν λησμονήθηκε, ούτε συγχωρέθηκε. Και πόσο λοιδορήθηκε εκείνη η προσπάθεια εθνικής συνοχής.

aVax 19+5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου