Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Η ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΟΜΠΛΕΪΜΑΝ



Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται πάντα ως φάρσα, ενίοτε επαναλαμβάνεται και ως τραγωδία. Ο λόγος για τη γερμανική οικονομική κυριαρχία στην Ευρώπη και την επιβολή συνθηκών κατοχής στην Ελλάδα.

Μετά τη συντριβή-κατεδάφιση και διαμελισμό που υπέστη η τευτονία, κατά τον εξ υποτροπής Β’ΠΠ, της εδόθη πακτωλός χαριστικών δανείων με ρήτρα ανάπτυξης. Το ίδιο αρνείται εχθρικά να το δώσει στην Ελλάδα, παρότι είναι η κύρια ανήθικη αυτουργός του χρηματισμού και στήριξης επίορκων πολιτικών και χωρίς να αναγνωρίζει  τα πολεμικά της χρέη που απορρέουν από τα δικά της λάθη.

Όπως κατά το Β’ΠΠ κατέλαβε αμαχητί την Ευρώπη( Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ρουμανία, τη μισή Γαλλία) αλλά συνάντησε αντίσταση στην Ελλάδα, η οποία αρνήθηκε την υποταγή της στο ζυγό, έτσι και τώρα οι τευτονικές απειλές δια στόματος του νέου Σομπλεϊμάν, βομβαρδίζουν την Ελλάδα με το οικονομικό όπλο-φόβητρο. Την εξουθενώνουν   οικονομικά- αφού έχει βυθιστεί στο έρεβος της ύφεσης-απαιτώντας να εφαρμόσει η κυβέρνηση υφεσιακά μέτρα, κυρίως με την αύξηση ΦΠΑ στα νησιά, προς όφελος ανταγωνιστριών χωρών, τευτονικών συμφερόντων (κυρίως της Γερμανοτουρκίας).


Η κυβέρνηση Σύριζα, δια στόματος Κωσταντοπούλου, δε θα κουκουλώσει τις ευθύνες της τευτονίας, όταν χιλιάδες Έλληνες έχουν χάσει τη ζωή τους. Η κοινωνική αδράνεια που εξέθρεψε τη λαμογιά είναι πλέον παρελθόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου