Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

ΧΕΡΙ, ΧΑΔΙ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ

 Η καταγγέλλουσα δεν είναι χαζή ξανθιά αλλά αποκαλυπτικώς τολμηρή

Την εποχή που οι κρυφές μαγνητοφωνήσεις και βιντεοσκοπήσεις ήταν νόμιμες, αποτελούσαν σχετικά ένα αποτρεπτικό μέσο χρήσιμο για την προστασία των θυμάτων από τις κάθε λογής παραβατικότητες. Οι λεγόμενοι ισχυροί, δεν ασκούσαν άφοβα την παραβατική συμπεριφορά εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη και το φόβο των κάθε λογής υφισταμένων τους στους χώρους εργασίας. 

Μετά την δημοσιοποίηση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων από τον κάθε λογής κίτρινο τύπο, πήγαμε στο άλλο άκρο ως νομικός πολιτισμός. 

Οι διορισμένη ανεξάρτητη αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων, απαγορεύει συλλήβδην και ρητά τη χρήση μυστικής μαγνητοφώνησης και βιντεοσκόπησης ως αποδεικτικό στοιχείο. Έτσι πολλές φορές η προστασία προσωπικών δεδομένων γίνεται προστασία συγκάλυψης παραβατικότητας. 

Την εκμεταλλεύονται έτσι όσοι έχουν λόγους να φοβούνται τη δημοσιοποίηση της συμπεριφοράς τους.

Παράδειγμα βιασμοί ανηλίκων, σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία, βάναυση συμπεριφορά στα πάλκα, μαύρες συναλλαγές, μίζες δημόσιων λειτουργών και και και… 

Μεγάλος ο κατάλογος παραβατικότητας προσωπικών δεδομένων. Το βάρος της απόδειξης καλείται να σηκώσει το θύμα, που αντιμετωπίζει τη χλεύη και την οργή των ισχυρών που διαθέτουν κύρος, χρήμα, εξουσία και σαΐνια ποινικολόγους. 

Αυτοί ομιλούν για τεκμήριο αθωότητας του θύτη γνωρίζοντας ότι τα ηχητικά και βιντεοσκοπημένα ντοκουμέντα (όταν υπάρχουν) είναι παράνομα και η χρήση τους τιμωρείται. 

Ομιλούν για νομικό πολιτισμό και ισονομία την στιγμή που ο ισχυρός θύτης διαθέτει όλα τα αμυντικά μέσα και το θύμα μόνο τον λόγο και την αξιοπρέπειά του, τα οποία και χάνει μη αντιδρώντας λόγω ανάγκης και φόβου. 

Συνήγορος του θύτη σε δίκη θα έπρεπε να διορίζεται κρατικός λειτουργός και όχι να εκπροσωπείται από σαΐνια ακριβοπληρωμένα λούσιφερ – ποινικολόγους.

 

Σαρκαστικό επιμύθιο

Οι ληστές τραπεζών, θυρίδων και κάθε λογής παραβατικότητας αν αποκαλύπτονταν από βιντεοσκόπηση να επικαλεσθούν κακοδικία 

Ηθικόν δίδαγμα

Η προστασία προσωπικών δεδομένων του θύτη υπερέχει από τα προσωπικά δικαιώματα του θύματος.

 

ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΛΥΣΙΑ;;;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου