Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

ΠΗΔΗΜΑ ΠΡΟΣΤΑΤΟΜΑΝΙΑΣ


Πολυανακυκλωμένα τραπεζομάντηλα μιας χρήσης.

  Αφορμή για το άρθρο έδωσε απόφαση των ειδικών ανειδίκευτων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid_19 (βλέπουμε και κάνουμε) στον χώρο εστίασης γενικά. Απαγόρευσαν υφασμάτινων τραπεζομάντηλων (ναπερόν). Είναι λευκό ύφασμα 1Χ1, που μπαίνει πάνω σε υφασμάτινο τραπεζομάντηλο που καλύπτει ξύλινο ή πλαστικό τραπέζι.

  Πρέπει λένε το ναπερόν να είναι μιάς χρήσης επομένως χάρτινο ή νάιλον. Οι ειδικευόμενοι χωρίς ειδικότητα γνωρίζουν την διαδικασία χρήσης των υφασμάτινων ναπερόν πολλαπλών χρήσεων; Γνωρίζουν την προέλευση της πρώτης ύλης του χαρτοτραπεζομάντηλου;

  Δηλαδή αν είναι ανακυκλωμένο, όπως όλα τα χαρτιά υγείας και πόσο κατάλληλο άραγε θα είναι, καθότι από την παραγωγή του μέχρι την χρήση του, δεν μπορεί να πλυθεί ή να αποστειρωθεί, ώστε να είναι επαρκώς κατάλληλο.

  Αλλεργιογόνα ρούχα, παπούτσια, ναυλονοειδή κινέζικα ή τούρκικα (πολλά από αυτά βρωμούσαν σάπιες γάτες). Ο εισαγόμενος ανακυκλωμένος πολτός χαρτομάζας μιάς χρήσης, για να έχει και τιμή συμφέρουσα, θα πρέπει να είναι ανακυκλωμένος πολλαπλών χρήσεων.

  Το υφασμάτινο ναπερόν αντικαθίσταται σε κάθε εναλλαγή πελάτη. Πλένεται στα ανοξείδωτα βιομηχανικά πλυντήρια με χλώριο και σαπούνι στους 60 ο και σιδερώνεται στους 150 ο. Συσκευάζεται αποστειρωμένο και παραδίδεται προς μία χρήση μία φορά, κάθε φορά.

  Ποιο είναι καταλληλότερο τώρα η χαρτομάζα πολλαπλών ανακυκλώσεων ή το υφασμάτινο πολλαπλών αποστειρώσεων; Νομίζουμε δεν υπάρχει δίλημμα.

  Εδώ τίθενται και άλλα ζητήματα, κατά το σκεφτικό ανεύθυνων ειδικών, τα τραπέζια θα είναι τα ίδια; ή θα αλλάζουν σε κάθε αλλαγή πελάτη και αυτά; Ακόμη περισσότερο με τις καρέκλες πάνω με τις καρέκλες πάνω στις οποίες κάθονται πλείστοι όσοι κωλ-vid με φούστα, με παντελονάκι, με μαγιό, για τάνγκα δεν το αποκλείω. Δεν πρέπει να αλλάζουν και τις ευάλωτες καρέκλες; Πιθανοί φορείς του ιού και αυτές.

   Με τον αέρα πάλι τι γίνεται; Τον ίδιο θα αναπνέουν όλοι; Δεν θα τον αλλάζουν;
Κοιτάξτε οι αποφάσεις των υγειονοφυλάκων σας, όταν γίνονται για το θεαθήναι μας προκαλούν γέλωτα, θλίψη και απογοήτευση, σοβαρευτείτε και συμβουλευτείτε ειδικούς.

Επιμύθιο : Παροτρύνουμε την αντίληψη σας, να απευθυνθεί στην σκέψη σας και να κάνει έκλυση στον στοχασμό σας, να μη στοχεύει στην κατάλυση των μικρομεσαίων ως συνέπεια μέτρων, εκτός και αν αυτός είναι ο στόχος, χωρίς να το αντιλαμβάνεστε, αυτών, που έχουν τις ζημιές τους μέσα και τα λεφτά τους έξω. Καλοτραβηγμένα εθνοευεργετικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου