Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ


Τα εν οίκω μη εν δήμω.

  Αυτό το αρχαίο γνωμικό χαρακτηρίζει τον κοινωνικό πολιτισμό των προγόνων μας, για τον σεβασμό της ιδιωτικότητας, από την αδηφάγο περιέργεια και χλεύη που υφίστανται κάποιες διαφορετικότητες.

  Στις μέρες μας, η αναγκαία προστασία της ιδιωτικής ζωής, είναι θεσμοθετημένη με την ανεξάρτητη αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Στο πολυσύνθετο και δαιδαλώδες πολιτικοοικονομικό γίγνεσθαι υπάρχουν πολλών ειδών δεδομένα, που χρήζουν ή δεν χρήζουν προστασίας, εαυτών αλλήλων και επαλληλίζων κατά περίπτωση.

  Τα προσωπικά ενός βιαστή ψυχών και σωμάτων ανηλίκων, τουριστριών πρέπει να εκπίπτουν διότι ο νομοθέτης προστατεύει ανθρώπους και όχι κτήνη. Πρέπει να γίνει διαχωρισμός μεταξύ ανθρώπων και ανθρωπόμορφων. Άλλως δες έχουμε προστασία κοινωνικών δεδομένων ούτε πολιτικό πολιτισμό.

  Τα συλλογικά δεδομένα – δικαιώματα, δεν μπορεί να ταυτίζονται με κανένα ατομικό δεδομένο, που βλάπτει βάναυσα και δυσφημεί τους πολίτες και την χώρα. Όταν υπάρχουν ψηφισμένοι νόμοι με παράθυρα και φεγγίτες, από όπου διαφεύγουν ατιμώρητα, οι ποικιλότροποι εγκληματίες.

  Τα προσωπικά δικαιώματα δεν μπορεί να υπερισχύουν των κοινωνικών συλλογικών δεδομένων. Πολύ περισσότερο, όταν τα προσωπικά δεδομένα χρησιμοποιούνται ως προκάλυψη για ατιμωρησία.

  Ο καταστατικός χάρτης λειτουργίας μιάς ευνομούμενης δημοκρατίας (λέμε τώρα) είναι το εκάστοτε κείμενο, που λέγεται Σύνταγμα. Αυτό είναι προϊόν επεξεργασίας και εξειδίκευσης από συνταγματολόγους όλων των ιδεολογιών. Βγαίνει ο μέσος όρος της συνθήκης ανάλογα με τα συμφέροντα της εκάστοτε πλειοψηφίας.

  Έτσι γίνεται αναντίρρητο θέσφατο. Δεν είναι όμως αλάνθαστο. Διότι σε κάθε νόμιμη περίοδο γίνεται αναθεώρηση συντάγματος, που διορθώνει τις τυχόν και ίσως παρατυπούσες αβλεψίες του. Το καθήκον των συνταγματολόγων είναι να διαβλέπουν τις συνεπαγωγές, που προκύπτουν ή μπορεί να προκύψουν πίσω από την προφανή αναγκαιότητα αναθεώρησης.
Να προβλέπουν τα δυνητικά παραθυράκια, που μπορεί να βλάψουν την κοινωνία, το δημόσιο και γενικά τους ηθικούς κανόνες, το πολίτευμα και ειδικά την διαπαιδαγώγηση των νέων, ώστε να είναι ώριμοι, όταν διαλέξουν άκουσον – άκουσον το φύλο (άρρεν, θήλυ, ουδέτερο από τα 15 τους, παρόλο που δεν ψηφίζουν από τα 15).

  Αυτή η πρόταση είναι σαφώς σαρκαστική, διότι μετά την απομάκρυνση από το δωρεάν χειρουργείο αλλαγής ή κατάργησης φύλου, η μεταμέλεια δεν αποκαθιστά την βλάβη. Ακόμη είναι χρέος των συνταγματολόγων να διαβλέπουν απριόρι τις διαχειριστικές νομιμοφάνειες δημοσίου χρήματος. Να προβλέπουν ως χρόνο παραγραφής των αδικημάτων της επιστροφής της λείας.

  Τον είχαν βαπτίσει νόμο περί ευθύνης υπουργών, (ανεύθυνη λέμε εμείς). Κραυγαλέο παράδειγμα οι νόμοι Παρασκευόπουλου – Σταθόπουλου περί αποσυμφορήσεως των φυλακών. Αποφυλακίστηκαν κτηνώδεις βιαστές ανηλίκων, Βρετανίδων και  Αμερικανίδων τουριστριών και Ελληνίδων φοιτητριών. Είναι αλήθεια, δεν ακούσαμε για Γερμανίδες βιασθείσες, τις σεβάστηκαν; (ούτε η 17 Νοέμβρη να ήταν, που απαλλοτρίωνε μόνο Άγγλους, Αμερικάνους και Έλληνες).

  Όθεν προτείνουμε να γίνει μία ανεξάρτητη αρχή προστασία δημοσίου συμφέροντος, που θα εποπτεύει την ΑΑΠΔ. Αυτή η πραγματικά ανεξάρτητη αρχή, υπό την εποπτεία της προεδρίας και μέλη διαπρεπείς Έλληνες, που διδάσκουν σε μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Για παράδειγμα την κ. Αρβελέρ. Να γνωμοδοτεί και να προλαμβάνει νομοθετημένες αβλεψίες, ώστε να γίνεται διόρθωση του νόμου απριόρι και όχι εκ των υστέρων μετά την συνταγματική τελευτή κάποιων χρόνων.

  Μερικά παραδείγματα, τα πλαστά στατιστικά στοιχεία χωρίς πλαστογράφο, αλλά με συνέπειες ως πτώχευση της χώρας. Ο νόμος βάσει του οποίου απελευθερώθηκαν κτήνη, με καταδίκες 400 χρόνων σκλαβιάς.

  Οι πολλές εξεταστικές για διερεύνηση οικονομικής κατάχρησης επίορκων, που στοίχισαν την οικονομική υποτέλεια της πατρίδας μας για εκατό χρόνια. Με πορίσματα οπερέτες, τέσσερις εξεταστές προς τρείς και αθώωση με την ψήφο ενός εξεταστή.

Το μαχαίρι και το κόκκαλο του χρηματιστηρίου. Η επιθετική κραυγή «Όποιος έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα», ενδεικτικά αυτά και πάρα πολλά άλλα γνωστά και άγνωστα, είναι σκαστές μαρτυρικές αποδείξεις χωρίς κουκούλα και αμφισβήτηση, εαυτός εαυτόν ένοχον ου ποιεί.

  Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος Πουαρό για να βρει κανείς την αλήθεια, δυστυχώς όμως το σύμβολο της τυφλής δικαιοσύνης, όπως απεικονίζεται το άγαλμα της, συμβολίζοντας την αμεροληψία της, στην πραγματικότητα την τύφλωσαν για να μην βλέπει, με νόμους εξόρυξης οφθαλμών και στέρηση αυτεξουσιότητας.

  Η κατάληψη του Ελληνισμού από τους προαιώνιους Μετρνιχικούς (Σαϊλοκ), θέλει χρόνο για να ολοκληρωθεί πλήρως. Πραγματοποιείται μοίρα – μοίρα, μεθοδικά πεμπτοφαλαγγικά εκ των έσω.

  Ο νόμος προσωπικών δεδομένων και ο νόμος περί ανευθυνότητας δημοσίων λειτουργών, αφού δεν προέβλεψε μέχρι σήμερα δικλείδες ασφαλείας, για πρόληψη αδικημάτων χωρίς εξαιρέσεις, είναι ένα τέχνασμα παραβατικής κάλυψης εις βάρος του συνόλου και αίτιο αποδόμησης της κοινωνικής συνοχής. Ίσως αυτό να είναι και το ζητούμενο!!!

  Για τον εορτασμό των 200 χρόνων από ιδρύσεως του νεοελληνικού κράτους, με τεχνοκρατική εποπτεία της ναυαρχίδας των Ακοστολόγητων Ολυμπιακών Αγώνων, που ευτυχώς επί μεγαλοθυμία της, δεν επιθυμεί να ξαναγράψει ιστορία (λες και έχει τα προσόντα), ούτε να προσβάλει τον Καποδίστρια, το καπέλο Καλατράβα δεν αρκεί. Χρειαζόμαστε νέο φέσι για να μας πληροφορήσουν, ότι υποχρεούμεθα, ότι πρέπει να είμαστε εθνικά υπερήφανοι για τις επιδόσεις τους.

Μασαλά!!! Μασαλά !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου