Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΣΚΑΛΙΝΩΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΣΤΟ ΚΑΤΑ ΤΣΙΠΡΑ ΛΟΓΙΡΔΕΛΙΟ


Ό,τι κακό συμβαίνει ιστορικά στον πλανήτη από τον 18ο αιώνα, θέλησε να μας πείσει στην ομιλία του για τις ανισότητες στην Ευρώπη και τον κόσμο, οτι φταίει ο γενικά και αόριστα 'καπιταλισμός', έτσι χύμα και τσουβαλάτα, με αριστερό δαλτωνισμό.
Θα επιχειρήσουμε μία αναδρομή σε βάθος στον χρόνο, φτάνοντας μέχρι την αρχαία Ελλάδα για να υποστηρίξουμε, συμφωνόντας με τον Αρχιθεσμικό μας, ότι οι πιό παλιές ιδεολογίες είναι παρούσες, ΜΕ ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑ.

Αρχαία Αθήνα, πόλη- κράτος αστική καπιταλιστική δημοκρατία. Με αιρετούς άρχοντες αλλά και δούλους με κάποια δικαιώματα.
Σπάρτη, μιλιταριστική πόλη- κράτος με πολίτες ισόβιους στρατιώτες, κληρονομικούς άρχοντες και είλωτες χωρίς κανένα δικαίωμα και ΚΑΙΑΔΑ.
Με σημερινούς όρους, Αθήνα καπιταλιστική δημοκρατία, Σπάρτη φασιστικό σύστημα, κάτι ανάλογο με ναζισμό ή Σταλινικό κομμουνισμό. Να σημειώσουμε ότι η φιλοσοφία των Ελλήνων είναι της Αθηναϊκής δημοκρατίας, όπως και τα αριστουργήματα από Παρθενώνα μέχρι φιλοσόφους Σωκράτη- Πλάτων και... και.. και..!!! Δεν γνωρίζουμε κανένα Σπαρτιάτη φιλόσοφο. Σε τέτοιο Αθηναϊκό πολιτιστικό και πολιτικό πλαίσιο ανθεί και καρποφορεί και με τα λάθη του, το δημιουργικό ΠΝΕΥΜΑ. 

Το ανώτερο στάδιο του καπιταλισμού είναι ο Ιμπεριαλισμός, είχε πεί ο Λένιν. Στην υπαρκτή όμως εξέλιξη και την κατάρρευση της κομουνιστικής αυτοκρατορίας της ΕΣΣΔ, το επωαζόμενο PROCESS, εκκόλαψε τον Συγκεντρωτικό καπιταλισμό τύπου Κίνας. Έχουν καταγγελθεί ξυλοκοπήματα εργαζομένων από επιστάτες στον νεοπαράδεισο . Κλείδωμα εργατών και εργατριών στους χώρους εργασίας, μάλιστα κάηκαν εργαζόμενοι σε κλειδωμένη αίθουσα όταν πήρε φωτιά.
Με παιδική εργασία χωρίς δικαιώματα στον 21ο αιώνα. Για όλα αυτά δεν μας είπε τίποτα ο διαλεκτικός μας αρχιθεσμικός.

Ο 18ος αιώνας είναι παρόν στην Λαϊκή Δημοκρατία. Πιστεύουμε ότι οι τεχνικοί σύμβουλοι της COSCO θα παρέχουν την τεχνογνωσία τους για ανάπτυξη και επενδύσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου