Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Η ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ

Καλύτερα να έχεις έξυπνο εχθρό- παρά κοντό φίλο, λέει η θυμοσοφία. Και τούτο διότι ο έξυπνος εχθρός αν του υπαγορεύει το συμφέρον του θα συνεργαστεί μαζί σου, ενώ ο κοντός φίλος εκτός από τον εαυτό του, μπορεί να βλάψει και σένα.
Ο λόγος για τον κομισέρ οικονομικών που είπε από του βήματος της βουλής οτι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνειδητά επιβαρύνει τη μεσαία τάξη (επαγγελματίες-βιοτέχνες- παραγωγούς κλπ) για να βοηθήσει τις ασθενέστερες τάξεις.

Σε άλλο άρθρο μας χαρακτηρίσαμε αυτή την πρακτική κοινωνικής πολιτικής "αλλαξοπορτοφολιά".

Μετά την κυνική και βλακώδη ομολογία του ενλόγω αξιωματούχου, θα αναλύσουμε διαλεκτικά τις συνεπαγωγές της δήλωσης:
α) επιβάρυνε την μεσαία τάξη και όχι την μεγαλοαστική.
β) Δημιουργεί ταξική αντιπαλότητα.
γ) Η ραχοκοκαλιά του παραγωγικού μοντέλου και λόγω κλιματικής παραγωγικής νομοτέλειας είναι οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί βιοτέχνες και έμποροι. Χτυπώντας τους συνειδητά οικονομικά, προκαλείς ανεργία και φτώχεια.

Επομένως, η κατασκευή φτωχών και προλεταρίων είναι το ζητούμενο. Με λίγα λόγια η εξάρτηση απο τη βοήθεια του κράτους "πρόνοιας", εξασφαλίζει ψηφαλάκια. Δεν βοηθάς τους αδύνατους προκαλώντας ανεργία και ημιαπασχόληση με έκτακτη εργασία που βελτιώνουν τους δείκτες μόνο στατιστικά.

Κλείνουμε με τη γνωστή κινέζικη παροιμία " είναι καλύτερο να μάθεις σε κάποιον να ψαρεύει, από το να του κάνεις το τραπέζι" με εφήμερα επιδόματα συμπληρώνουμε εμείς...

και ο νοών, νοείτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου