Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ

Μια παράφραση στον Καβάφη.

 


"Achtung- Achtung! Griechisch kommen!"
Με αυτήν τη στριγγλιά υποδέχονταν τους Έλληνες μετανάστες τα μεγάφωνα του σιδηροδρομικού σταθμού του Μονάχου. Έφτιαχναν ανθελληνικό κλίμα, επειδή τους αντισταθήκαμε στον Β' Π.Π.και τους καθυστερήσαμε στην επέλαση τους. Δεν ξεχνούν.

Αυτό μας θύμισαν οι έλεγχοι και η ταλαιπωρία που επιβάλλουν στους Έλληνες ταξιδιώτες οι Γερμανοί εταίροι. Τότε μας είχαν για πορτοφολάδες, τώρα για τζιχαντιστές.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται και η μέθοδος γνωστή.
Κατασκευάζουν βαρβάρους γιατί βολεύει στην προπαγάνδα τους. Έχει να κάνει με την άνοδο των ακροδεξιών εναλλακτικών για την Γερμανία. Το κουβάρι ξετυλίγεται κομμάτι- κομμάτι και το σχέδιο της UBER ALLES αποκαλύπτεται.

Ξαναγεμίσαμε με εθνική περιφάνεια για την βράβευση του πρωτοθεσμικού μας με το βραβείο τόλμης. Είναι ο τρίτος Έλληνας αρχιθεσμικός που του απονέμεται βραβείο ΥΠΟΤΑΓΗΣ. Το πρώτο είχε λάβει ο εθνάρχης για πολλούς Κ.Καραμανλής που τιμήθηκε με το παράσημο του Καρλομάγνου για την οικειοθελή μας ένταξη στον Ευρωπαϊκό παράδεισο των ανεπτυγμένων και πλουσιων χωρών, ώς ισότιμες εταίρες. Το δεύτερο είχε λάβει ο Γιωργάκης που του είχε απονεμηθεί το μετάλλιο "αλήθειας" για την ειλικρίνια του. 
Το τρίτο και μεγαλύτερο απονεμήθηκε στον αρχιθεσμικό μας για το θάρρος του και την λεκτική του αλχημεία, να μετατρέπει το ΟΧΙ, σε ναί με απ'όλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου