Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΩΛΗΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟ ΠΟΠΟΛΟ


Ο λόγος για τον κομισέρ ανάπτυξης κ. Μηταράκη. Δε γνωρίζουμε αν ο ρινικός του εγκέφαλος είναι προσομοιωμένος, όπως καταμαρτυρεί το όνομά του ώστε να οσμίζεται επαρκώς τις σύγχρονες αναπτυξιακές ανάγκες που χρειάζεται η πατρίδα και το πόπολο ,στις άτακτες συνθήκες που μας περιέπεσαν οι προκάτοχοί του θεωρητικοί (και αυτοί golden boys)!!!
Μίλησε για επενδύσεις, αφηρημένα, γενικά και αόριστα. Για θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν, για βελτίωση ανταγωνιστικότητας κτλ., κτλ. Το ακούσαμε το τροπάριο από την εποχή της αμαρτωλής ΕΤΒΑ, μέχρι το ΣΥΝΚΟΥΜΠΑΡΑ με το Κατάρ του πρωτοθεσμικού μας.
Μίλησε ως ντίλερ της γερμανικής τεχνολογίας ,έμμεσα, αφού την ξαναχρειάζεται ο τόπος μας για να παράγει ανταγωνιστικά!!
Τα ίδια ,μας είχαν σερβίρει παλαιότερα, άλλοι προκάτοχοί του,golden- θεσίτες.
Επενδύσεις είχαν γίνει, τεχνολογία αγοράστηκε, οι γερμανοί έκαναν χρυσές δουλειές, όμως φευ, οι επιχειρήσεις εξόκειλαν!!!
Η ακριβή τεχνολογία τους αραχνιάζει, δίχως να έχει αποσβεστεί και αποδώσει (λόγω και της κυκλικής καπιταλιστικής κρίσης).
Θα περιμέναμε μία προσπάθεια αξιοποίησης των υπαρχουσών εγκαταστάσεων, κτιριακών και εξοπλισμού.
Ταυτόχρονα είναι απαραίτητος κι ένας επιμέρους εκσυγχρονισμός, όπου χρειάζεται, από τα προγράμματα για παιδεία, έρευνα, επιμόρφωση.
Ας αποφύγουμε να απεκδύσουμε πάλι την οικονομία, αγοράζοντας άκριτα νέα  τεχνολογία, που μας σερβίρουν οι πάτρωνες  προς όφελός τους!!!
Αυτό απαιτεί ένα νέο πολιτικό μοντέλο, όχι παρωχημένο- κολεκτιβίστικο,ούτε άκρα του νεοφιλελευθερισμού!!!
Σε κάθε περίπτωση, χρειάζονται μπαρουτοκαπνισμένοι τεχνοκράτες, με ένσημα, δίχως μνημονιακά εύσημα, απαλλαγμένοι πταίσματος και κακίας.Όχι ισόβιοι γνωστοί θεσίτες  του πολιτικού σωλήνα!!!
Ο θυμόσοφος λαός λέει: παλιός γάιδαρος δεν κάνει καινούρια περπατησιάσυμπληρώνοντάς το εμείς, ως ΑΝΕΛ, λέμε:
Τα τζάκια λειτουργούν με κούτσουρακαι μολύνουν το περιβάλλον…..

AVAX  19+5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου