Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ, ΚΟΡΩΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΡΩΝΕΪΚΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ


  Είναι γεγονός ότι η πατρίδα μας έχει από χρόνια δημογραφικό πρόβλημα. Είμαστε χώρα γερόντων. Τα αίτια είναι πολλά και οι ερμηνείες περισσότερες. Το ποιοτικό ζήτημα είναι ότι η αποδημία νέων, κυρίως επιστημόνων, προς την αλλοδαπή είναι μεγαλύτερη από την αποδημία εις κύριον των υπερηλίκων συνταξιούχων. Επιβαρύνεται ο κορβανάς.

  Ασφαλώς, τα λογιστήρια των Βρυξελών κάνουν τα ισοζύγια τους, δεν το μαθαίνουν από εμάς. Πολύ ζούμε! Θες το DNA; Θες το κλίμα; Θες η μεσογειακή διατροφή με τις πολλές θρησκευτικές νηστείες που δεν φράγκεψαν ακόμη. Οι γέροι είναι γεροί, χοντροκόκαλοι, κι’ ας τους βάπτισαν ευάλωτους.

   Άντεξαν την γρίπη των πτηνών, των χοίρων, των πνευμονιόκοκκων. Απέθαντοι οι μπαγάσηδες !! Το είπε και ο προηγούμενος Λομβαρδόπληκτος Υπουργός Υγείας. Είπε σχετικά για τους συνταξιούχους που επιβαρύνουν το ταμείο «ζούν πολύ» αυτό κι’ αν δεν ήταν κορώνα.

   Πρόσφατα ο απελθών αρχιθεσμικός μας, μικρός το δέμας της ηλικίας είπε: «…η προσωπική διαφορά αφορά κάποια συγκεκριμένη μερίδα συνταξιούχων, οι οποίοι σήμερα είναι πάνω από 70 ετών οι περισσότεροι… και Θα σβήσει με το πέρασμα του χρόνου»  και «Μην ανησυχείτε με το δημογραφικό, νάναι καλά οι προσφυγομετανάστες» λες και το πρόβλημα είναι μόνο ποσοτικό. Οποία υποκριτική κορώνα, πόσο υποβίβασε την ποιότητα του λόγου και την νοημοσύνη μας.

   Ο Πρωθυπουργός της Αγγλίας, όταν ρωτήθηκε για τον κορωνοϊό είπε: «θα εφαρμόσουμε την θεραπεία της αγέλης». Οι δυνατότεροι θα επιζήσουν, οι αδύναμοι ΟΧΙ !!! Μα κ. ΤΖΟΝΣΟΝ πάντα οι αδύναμοι την περνάνε στα ράντζα. Οι ισχυροί όταν νοσούν ανιάτως, είτε καταψύχονται διατηρητέοι για μελλοντική νεκρανάσταση και αποθεραπεία, είτε διασωληνώνονται για πολλά – πολλά χρόνια, συντηρούμενοι στη ζωή σαν Ροκφέλερ Ελπίζουμε οι ευάλωτοι να μην γίνουν θύματα ενδονοσοκομιακών λοιμώξεων, όπως κατά καιρούς συμβαίνει, ούτε να γίνουν πειραματάνθρωποι ερευνητικών εμβολίων του κορωνοϊού, για να ζαμπλουτίσουν οι φαρμακευτικές.

   Παλαιότερα είχαμε γράψει ένα σαρκαστικό άρθρο, με σχετικό θέμα λέγοντας: «Προτείνουμε το υπουργείο υγείας να εφαρμόσει υποχρεωτική δωρεάν σίτιση των υπερηλίκων με γαρδούμπα*, για παθητική ευτυχισμένη και χορταστική ευθανασία, ώστε να ελαφρυνθεί το ταμείο από τις συντάξεις.

   Ελπίζουμε ότι το εμβόλιο του κορωνοϊού που θα προκύψει, οσονούπω, για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υπερηλίκων (για το καλλλό μας που λέει και Μηλιώκας) να μην είναι στέλεχος γαρδούμπα*. Πρέπει να είμαστε ψυχανεμισμένοι για τις καλές προθέσεις, των κέντρων υγείας και οικονομίας των ΒρυξελοΒερολίνων.

  Σιγά για να μη νοιάζονται για την μακροζωία των συνταξιούχων. Ας προσέξουμε τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας, αυτό το νέφος των μαρτύρων που συντηρεί και διατηρεί τους βωμούς και τις εστίες του γένους.
Να είμαστε εθνοσωτήρες και όχι εθνομηδενιστές όπως είπε ο μεγάλος γέρων Θεοδωράκης.

Επιμύθιο : Η αλήθεια και το ψέμα δεν βρίσκονται στα πράγματα αλλά στην σκέψη και τις πράξεις μας.
Αριστοτέλης(Μεταφυσικά)


*Γαρδούμπα : Κοκορέτσι φούρνου νοστιμότατο με έξτρα φουλ χολιστερίνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου