Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

ΕΚΤΟ(ς)ΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ


   Θα παραθέσουμε υποκειμενικά την άποψη μας, για τον ζητούμενο εκλογικό νόμο της απλής αναλογικής, σε σχέση με την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας και την δυνητικώς σταθερή ή μη διακυβερνησιμότητα.

   Μία προσεκτική ανάλυση του τίτλου του άρθρου φανερώνει και την θέση μας. Ωστόσο θα αναλύσουμε διευκρινιστικά. Ένας από τους ορισμούς των βασικών πολιτευμάτων απλουστευτικά για την Δημοκρατία είναι η θεληση των πολλών πάνω στους λίγους με εκλογή προτεινόμενων προγραμμάτων.

   Για την δικτατορία όποιας μορφής είναι η θέληση των λίγων πάνω στους πολλούς, χωρίς πρόγραμμα και εκλογές ή με εκλογές που στην απλή αναλογική, αν συμβεί μια μικρή μειονότητα που εκπροσωπεί μπαχαλάκηδες –αναρχικούς – περιθωριακούς - ελληνοποιημένους Αφγανούς – Πακιστανούς –Τούρκους και όποιο άλλο σύμφυρμα, θα υπαγορεύει την θέληση της για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας ετερόκλητων και έτσι θα υπάρξει μία σταθερότητα στην αστάθεια ή μία ασταθής σταθερότητα, εις βάρος της πολύπαθης πατρίδας μας και προς όφελος των υποκινούμενων άσπονδων γειτόνων μας και των μεντόρων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου