Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΠΑΛΑ- ΟΥΡΑ ΚΑΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟΝ ΣΚΟΤΟΣ

Στην δεκαετία του πενήντα οι άγνωστες στάρλετ προκειμένου να διακριθούν, εμφανίζονταν

γυμνόστηθες στην Plazza Fontana, ελπίζοντας την γεμάτη υποσχέσεις αναγνωρισιμότητα. 

Αλλά και η λεκτική πρόκληση είναι μέσο αυτοπροβολής με πολλούς διδάξαντες. Μέχρι τώρα είχαμε τον εθνικό μας Παγκαλοποιό, που "μαζί τα φάγαμε". 

 

Παραμονές του Πάσχα εμφανίστηκε και ο κύριος Μπαλαούρας, να γνωματεύσει ότι το Άγιο Φώς είναι παγανιστικό κατάλοιπο και ότι δεν πρέπει να μεταφέρεται με τιμές αρχηγού κράτους και έξοδα της πολιτείας. 

Κατα την ταπεινή μας γνώμη, δεν πρέπει να υποβιβάζεται το σύμβολο του βασιλέα των βασιλευόντων σε επίπεδο αρχηγού κράτους. Είναι μακράν ανώτερο. Είναι δικαίωμα των θρησκευόμενων να το πιστεύουν. Όπως είναι δικαίωμα και η προσωπική άποψη του κου Μπαλαούρα. Η ένσταση μας είναι ότι ο κος Μπαλαούρας, είναι εκλεγμένος εθνοπατέρας που η εξουσία του προκύπτει βάση του συντάγματος, που σαν πρώτο άρθρο προσδιορίζει το ορθόδοξο θρήσκευμα της πατρίδας μας. Τώρα αν ο κος Μπαλαούρας θέλει να επιβάλλει την Ελλάδα ελλήνων ΑΘΕΩΝ, ας το πεί! Έχει και παρέα τον κο Φίλη. ΆΣ ΤΟ ΘΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. Η ιστορία όμως, δεν παραγράφεται. 

Θα αντικρούσουμε ακόμα λέγοντας ότι ο παγανισμός, είναι το άλλο όνομα της άγνοιας, την οποία διαθέτει πλούσια ο κος Μπαλαούρας. Διαμαρτυρόμαστε έντονα, διότι η δήλωση του έχει κοινωνικές και εθνικές συνεπαγωγές.Το νέφος των μαρτύρων της καθημερινότητας που βιώνουν τον κοινωνικό γολγοθά της κρίσης για την οποία δεν ευθύνονται, δηλαδή οι γέροντες και οι αδύναμοι γενικά, με  παρηγοριά την πίστη και τη θρησκεία που είναι ο συνεκτικός κρίκος της εθνικής επιβίωσης πορεύτηκαν και ιστορικά. Τετρακόσια χρόνια τουρκοκρατίας και έναν αιώνα προτεσταντικής βαρβαροκρατίας! ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ο κος Μπαλαούρας, ελαφρά την καρδία, να τα απαξιώνει. Ας τολμούσε κάποιος να χαρακτηρίσει την τρίχα του Μωάμεθ παγανιστικό κατάλοιπο! 

Αλλά και η εθνική ζημιά που προκύπτει από την δήλωση, δεν είναι μικρή. Ο εκκολαπτόμενος με το δημοψήφισμα "Σομπλεϋμάν" της Τουρκίας που μας χλευάζει για την οικονομική μας κατάντια, θα επιχαίρει και για την πνευματική και θρησκευτική μας διχόνοια και θα προσπαθήσει να επωφεληθεί.

 Ας ευχηθούμε το Άγιο Φώς να μας φωτίσει και η Παναγία η Αριζονίτισα, να βάλει το χέρι της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου