Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Ο ΧΡΗΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΙΘΙΟΥ ΣΟΜΠΛΙΟΥ

Τσάρου πασών των οικονομιών της Ανατολικογερμανικής Ευρωπαϊκής επικράτειας.

 

Ξαναχτύπησε ο "hooked finger" γαμψοδάκτυλος, μόνο που αυτή τη φορά, αναίρεσε τον εαυτό του. Είπε οτι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος της, αλλά η παραγωγικότητα της.

Επειδή τίποτα δε λέγεται τυχαία, χωρίς κρυμένο στόχο από υψηλά καθήμενους, θα προσπαθήσουμε να αποκρυπτογραφήσουμε τον χρησμό και τις συνεπαγωγές του. Προ ημερών είχε συμφωνήσει με την δήλωση του υφισταμένου του κου Ντάϊσελμπλουμ, ότι ο συνεργάσιμος αμαρτωλός Νότος έφαγε τα δανεικά με τις γυναίκες και τα σνάπς. Όχι σε μία στιγμή βέβαια, λέμε. Πόσο θα πιείς και θα χοροπηδήσεις, θέλει χρόνια το πράγμα όσο να'ναι... Τρισεκατομμύρια είναι αυτά και δεν κρύβονται. Πότε το' μαθε ο παντεπόπτης θεματοφύλακας των σαράφηδων? Το ξανασκέφτηκε το πράγμα, μόλις δημοσιοποιήθηκε το υπέρογκο χρέος της ΡΗΝΑΝΙΑΣ, της αποκαλούμενης "Ελλάδας της Γερμανίας". Θα ρωτούσαμε, πού οφείλεται το χρέος της? Τί να υποθέσουμε...? Εμείς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, ο τσάρος όμως τί λέει? Ανασκευάζει τις δηλώσεις του, λέμε εμείς.

"Τα γεγονότα είναι ξεροκέφαλα", έλεγε ο Ρίγκαν. Δεν μπορούν να κουκουλωθούν πάντα, παρερμηνεύονται όμως.

Δηλαδή μπορεί να χρωστάει η Ρηνανία, αλλά έχει παραγωγικότητα - υπονοεί επαγωγικά. Αν όμως έχει παραγωγικότητα, πώς προκύπτει το χρέος? ΑΠΟΡΙΑ.

Η ίδια συλλογιστική, ισχύει και για τις υπόλοιπες συνεργάτιδες χώρες, Ιταλία- Ισπανία- Γαλλία, με χρέος τρισεκατομμυρίων, παρόλο που είναι παραγωγικές βιομηχανικές και προηγμένες. Σκέψου και να μην ήταν... Θα έλεγε κάποιος οτι αυτό το παραγωγικό μοντέλο είναι εξειδικευμένο στην παραγωγή χρέους! Και όχι τυχαία πιστεύουμε.

Όμως για να επιστρέψουμε στο θέμα μας. Ρωτάμε ποιός ευθύνεται για το χρέος του κρατιδίου? Ώς μάγιστρος περί της οικονομίας, τί συμβουλεύετε στο κρατίδιο σας που είναι διπλάσιο της Ελλάδας? Χρειάζεται παραγωγικότητα? Χρηστή διαχείρηση? Εργατικότητα? Επενδύσεις? Μιά συνεπαγωγή που προκύπτει ακόμα, είναι αφού το πρόβλημα της Ελλάδας είναι η παραγωγικότητα, πρέπει να εκσυγχρονιστεί παραγωγικά. Δηλαδή να χρεωθεί νέες τεχνολογίες -από την Τευτονία φυσικά-, έτσι ώστε όταν βγούμε για δανεισμό στις αγορές, να μας δώσουν κομπολόϊ *. Εδώ ο Βόλφγκανγκ, λειτούργησε σαν ραπρεζεντάντης ** της βιομηχανίας του.

Κλείνοντας να πούμε, ότι συμφωνούμε με την τελευταία του δήλωση, ότι "ποτέ δεν είχε το πόδι του στο φρένο σχετικά με την Ελλάδα".

Εξάλλου... πώς θα μπορούσε να το κάνει???

 

* Κέρδισε ο βλάχος το ρολόϊ και επειδή δεν ήξερε να το κουρδίσει, του δώσαν κομπολόϊ.

** Αντιπρόσωπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου