Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΜΑΚΕΔΟΜΟΜΑΧΟΙ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΑΚΕΔΟΜΑΧΙΑ



   Γίνατε Μακεδονομάχοι της κακιάς ώρας, είπε, ο τέως Αρχιθεσμικός μας από βήματος της Βουλής. Δηλαδή πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχουν και Μακεδονομάχοι της καλής ώρας.

   Η απραξία του όρου Μακεδονομάχος μας θλίβει βαθύτατα. Οι ιστορικοί, διαχρονικοί αγώνες των Ελλήνων, πλην Λακε-δαιμονίων, άφησαν παρακαταθήκες πατριωτισμού και όχι εθνικισμού, καθότι δεν διεκδικούμε από κανένα γείτονα, αλλά και δεν παραχωρούμε την κληρονομιά μας και τα εθνικά μας δίκαια ιστορικά, εδαφικά, θρησκευτικά και με την υπογραφή μας.

    Ο μικρός το δέμας κ. Κοτζιάς, που μπέρδεψε το καπέλο του με την Μακεδονία ως εθνικός διαπραγματευτής και πραματευτής διεθνισμού, αλλά εις βάρος δικό μας, πλάσαρε το δόγμα του ως υπεύθυνος υπουργός μιας συγκυριακής κυβέρνησης.

Άκου να μην είμαστε μοναχοφάϊδες και ασφαλώς υπονοεί, όλα τα ζητήματα του Ελληνισμού.

   Καλά αυτός, οι άλλοι συνάδελφοι του, πώς το δέχτηκαν; Συνωμοτική σιγή. Και όπως λέει ο αντιφασιστικός παιάνας άλλο να πεθαίνεις για την Ελλάδα και άλλο η Ελλάδα να σε πεθαίνει.

 Άλλο να πολεμάς για την Μακεδονία και άλλο να πολεμάς την Μακεδονία.

  Για να μην παρεξηγηθούμε από τους ευαίσθητους δημοκράταρους που διυλίζουν τον κώνωπα της δημοκρατικότητας και καταπίνουν την κάμηλο της αυταρχικότητας. Επειδή αποκαλέσαμε «συγκυριακή κυβέρνηση» τους εθνολύτες των Πρεσπών λέμε ότι στα μεγάλα εθνικά θέματα γίνονται δημοψηφίσματα και ο λαός αποφασίζει.

   Αλλά όταν αποφασίζει δεν διαπομπεύεται με το ΟΧΙ -> ΝΑΙ. Ρίχνοντας στο καναβάτσο την θέληση του, αγνοώντας την. Κανείς μα κανείς δεν παίρνει εν λευκώ εξουσιοδότηση, παρερμηνεία θεσμών. Δεν υπάρχει ΑΠΟΣΤΕΡΙΟΡΙ νομιμοποίση, όταν τα πεπραγμένα καταψηφίζονται. Ας το προσέξει αυτό η νέα εξουσία.

Στερνόγραφο επικαιρότητας : Χαιρετίζουμε την σημειολογία των συγχαρητηρίων που έστηλε ο κ. Μητσοτάκης στον νέο πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου που εκπροσωπεί μια ολόκληρη κοινοπολιτεία. Τα κόκκαλα του ΤΣΩΡΤΣΙΛ ξέτριξαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου