Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Η ΦΙΛΟΦΑΤΡΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤ(Ι)ΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΔΟΥΡΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΕΜΟΓΚΑΣΤΡΙ


   Όταν ένας πολιτικός ζητάει την ψήφο του λαού εν προκειμένω της περιφέρειας, δηλώνει έμμεσα, ότι γνωρίζει τι παραλαμβάνει, γνωρίζει τα προβλήματα, έχει τα επιτελεία, την γνώση και την αδάμαστη θέληση να προσφέρει, να θεραπεύσει, να αναδιαρθρώσει την περιφέρεια.

  Η περιφερειάρχης ΑΤΤΙΚΗΣ είχε λάβει την ψήφο και την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος προ πενταετίας. Ασφαλώς και δεν ευθύνεται για την άναρχη δόμηση, τις οικιστικές αυθαιρεσίες, τα μπαζώματα, τις περιφράξεις και τους τοίχους, την ελεύθερη πρόσβαση προς τις παραλίες και και και όμως αυτά παρέλαβε εν γνώσει του φορέα που την προώθησε, αλλά και δική της.

  Στα επικαιροποιημένα πρακτικά των συνεδριάσεων, τι προληπτικά μέτρα προτάθηκαν πριν την φονική πυρκαγιά. Αν είχαν τοποθετηθεί μεγάλες πινακίδες εξόδου κινδύνου προς τις παραλίες. Αν είχε προβλεφθεί η απλή κατασκευή με σκαλοπάτια στους ζαλόγγους, όλα με ελάχιστο κόστος, θα είχαν σωθεί κάποιες ψυχές. Το αμελέτητο ύφος δεν είναι απάντηση στην βαριά αμέλεια.

   Μόνο ο στρατηγός άνεμος είναι ανεύθυνος ως ανώτατος άρχων.

  Οι αιρετοί λογοδοτούν και πρέπει να έχουν την ανδρεία να μην είναι άνανδροι, τύπου ΜαΔούρου. Αναλαμβάνουν την ευθύνη χωρίς πληρεξούσιους, αν όμως ξαναζητούν την ψήφο θέλουν να καταστήσουν συνυπεύθυνους τους όποιους ψηφοφόρους εν αγνοία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου