Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΟΜΟΡΟΙ ΧΩΡΟΙ, ΜΕΜΨΙΜΟΙΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΑΜΟΙΡΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ


Έχουμε συνηθίσει να ακούμε από τους διάφορους πολιτικούς να ερμηνεύουν γεγονότα παντελώς υποκειμενικά και μονοδιάστατα. Για παράδειγμα την μπουκάλα που έφαγαν, τα δύο συνουσιεξουσιαστικά κόμματα στις εκλογές του Μάη, την είδαν μισογεμάτη. Είπαν ο Λαός μας έδωσε με την ψήφο του, εντολή συνδιαχείρισης. Από που το συνάγουν αυτό; Για να το δούμε από άλλο πρίσμα. Δηλαδή ο λαός που δίνει εντολές, δεν καταψήφισε στέλνοντας στο καναβάτσο τους συνδιαχειριστές και συνυπεύθυνους της δυστυχίας μας, στο 18% και 13% αντίστοιχα τους πάλαι ποτέ 45ρηδες και 48ρηδες; Δεν έδωσε εντολή τιμωρίας;
Την δήλωση Μέρκελ, ότι υποφέρουμε από τα λάθη των πολιτικών, την ερμήνευσαν ως επέμβαση στα εσωτερικά μας.
Δεν είδαν την μισή αλήθεια της δήλωσης;
Όσο για την ανάρμοστη δήλωση της Λαγκάρντ κάνουμε μια δεύτερη ανάγνωση και λέμε. Αφού οι Έλληνες ανέχονταν με την ψήφο τους το σάπιο συνσύστημα, είναι και αυτοί όμοιοι σούμα.
Βέβαια δύο μισές αλήθειες δεν κάνουν μία ολόκληρη, διότι και οι δύο προσωρινές κυρίες έχουν την συνευθύνη τους.
Μας χρειάζεται εργασία - εργασία - εργασία και όχι δουλεία - δουλεία – δουλεία και διαχειριστές με ηθικό ανάστημα, αδιάφθορούς και οραματιστές που μπορούν να εγγυηθούν το δίκαιο μοίρασμα της πίττας, που προκύπτει από μόχθο εργασίας σε ένα μοντέλο παραγωγικό, απαλλαγμένο από χρυσούς νταβάδες χωρίς καμία ανταποδοτική προσφορά ανάλογη των bonus, που αποφασίζουν για πάρτι τους καθώς και από χρυσούχους διακοπτοφάγους της συνδικαλιστικής νομενκλατούρας του Αζκαμπάν. Ο δοτός πρώην παπαδήμος είπε επαναλαμβάνοντας τον Κένεντυ «Μην ρωτάς τι κάνει η πατρίδα για σένα αλλά τι κάνεις εσύ για την πατρίδα» συμπληρώνοντας το λέμε στους συνουσιεξουσιαστές :

Σκεφτήκατε ποτέ τι κάνατε στην πατρίδα;
Σκεφτήκατε ποτέ τι κάνατε στο ΠΟΠΟΛΟ;
Σκεφτήκατε ποτέ πώς θα σας κρίνει ο αντικειμενικός ιστορικός του Μέλλοντος;
και εμείς ως εκλέκτορες θα αφυπνιστούμε άραγε κάποτε;

και όπως λέει ο Βάρναλης :
«Άιντε θύμα άιντε ψώνιο άιντε σύμβολο αιώνιο αν ξυπνήσει μονομιάς θάρθει ανάποδα ο ντουνιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου