Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥ(Λουκά 18,3-17)


Στην γνωστή διδακτική παραβολή ο Κύριος περιγράφει την εσωτερική αυτοδικαιωμένη σκέψη του, φύλακα του Νόμου, Φαρισαίου (που σε άλλο κεφάλαιο του Ευαγγελίου αποκαλεί τον φαρισαίο γέννημα έχιδνας που τρώει τις περιουσίες από ανυπεράσπιστους κλπ. κλπ. κατά Λουκά 11,37-53)

Ο λογάς για την λεξιμαγκική ατάκα του κ. Εμπλείστου πιεσαϊκής δόξης αντιπροέδρου, προς το παρόν και υπερυπουργού επί των τραπεζικών συμφερόντων και οικονομικού τους ΜΠΕΝΙΤΟ : «Κύριε Τσίπρα εκτελωνίζεται στην βουλή των Ελλήνων επικίνδυνες θέσεις».

Οποία ομολογία δημοσίου ανδρός και μάλιστα, όπως μας υπενθύμισε, καταγόμενου από την Άγρια Δύση των Δυτικών συνοικιών. Εξ’ όσων γνωρίζουμε εκτελωνίζεται αγαθό όταν προέρχεται από ξένη χώρα. Συναπάγεται ότι θεωρεί την θέση του κ. Τσίπρα που εκφράζει όχι βέβαια αποκλειστικά τον καημό, το παράπονο, την αγανάκτηση και την ιμογή του πόπολου, ξένη προς αυτόν χώρα, που χρειάζεται εκτελωνισμό, για να εισαχθεί και ακουστεί στην βουλή των Ελλήνων. Σας ταιριάζει γάντι η παραβολή της κατακεραύνωσης των νομοδιδασκάλων κατά Λουκά 11, 37-53.

Η δειλία κε Μπένι δεν συνιστά πολιτική ούτε η απειλή τι θα παθαίναμε χειρότερα, αν δεν μας ΠΙΕΣΑΡΑΤΕ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΜΕΥ ΝΤΟΜ.

Να είστε βέβαιος ότι στις καλένδες η ψήφος της Αράς μας δεν χρειάζεται εκτελωνιστή. Οι ποπολοανασκοπήσεις καταγράφουν στην συλλογική μας μνήμη όχι μόνο δημοσκοπικά.

Υ. Γ. Με αμαρτωλούς και κλέφτες δεν σώζεται καμία πατρίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου