Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΧΑΛΑΣΟΧΩΡΗΔΕΣ Η ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΕΣ?

«Η μια γενιά φυτεύει τα δέντρα και η επόμενη δροσίζεται στη σκιά τους».

Προσπαθήσαμε να βρούμε το αντίστοιχο γνωμικό αυτού του κινέζικου στα καθ’ ημάς αν και κατά τη γνώμη μας έτσι συμβαίνει, σε άλλη όμως κλίμακα.

Οι δεντροφυτευτές συνουσιεξουσιαστές συντηρούν το αειθαλές δέντρο τους εξασφαλίζοντας την δρόσο των προνομίων τους οικογενειοκρατικά, συντεχνιακά και κληρονομικά εις βάρος του ΠΟΠΟΛΟΥ και της ανταγωνιστικότητας τους.

Δυστυχώς έχει επιβληθεί ολοκληρωτικά ο ΚΡΟΝΙΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ που τρώει τα παιδιά του, δηλαδή τον βιομηχανικό και παραγωγικό ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ. Στη λεγόμενη Ε.Ε. οι σχέσεις συνεξουσίας αυτών των δύο κεφαλαίων διαφέρει στο καθένα από τα κράτη μέλη. Όπως και να’ χει όμως το κηδεμονεύων κεφάλαιο είναι το ΚΡΟΝΙΟ που παράγει κέρδη και κόστος, χωρίς να προσθέτει υπεραξία, επιβαρύνοντας την ανταγωνιστικότητα της παραγωγής. Στην πατρίδα μας αυτό συμβαίνει στον υπερθετικό βαθμό.
Μετά την παταγώδη αποτυχία των πολιτικών μάνατζερ του συνσυστήματος εξουσίας να διαχειριστούν ΗΘΙΚΆ και ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΑ παρέδοσαν ο ένας μετά τον άλλο (Καραμανλής- Παπανδρέου) το τιμόνι σε έναν αμιγώς τραπεζοκράτη που πληρεί τους όρους εγγυοδοσίας που θέτει ο ΚΡΟΝΙΟΣ. Δεν γνωρίζουμε αν ο όρος ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗΣ έχει την έννοια αυτού που γνωρίζει όχι μόνο τα συμφέροντα του ΚΡΟΝΙΟΥ αλλά και τις δημιουργικές αναπτυξιακές προοπτικές που αντιστοιχύν στον παραγωγικό τομέα της υπερδομής του συστήματος που μας επιβλήθηκε. Ο κ. ΠΑΠ- ΔΗΜΟΣ έχει παρελθόν παρόν και άδηλο μέλλον. Ως τεχνοκράτης μεγαλοτραπεζίτης έχει πιστεύουμε σχετική συνευθύνη ως αρχιτέκτων εισόδου μας στον σκληρό πηρύνα SIC της Ε.Ε., χωρίς να πληρούμε όπως κατηγορηθήκαμε τους όρους, άρα ανέτοιμοι. Επι δύο χρόνια άμισθος οικονομικός σύμβουλος της κυβέρνησης ΠΑΠ, άρα έχει κάποια ευθύνη για λάθη και καθυστερήσεις. Το άδηλο μέλλον θα μας δείξει αν ...
«Και ούτως διπλό επήλθε το κέρδος. Πρώτον ησύχασε προς καιρόν ο κόσμος και δεύτερον δεν εκλείσθη το στάδιον των δύο προμνημονευθέντων πολιτευτών οι τινες έμμελεν να συνεχίσωσιν επί μίαν εισέτι περίοδον τας διακεκριμένας υπηρεσίας των ο εις τα γενικά του έθνους συμφέροντα ο έτερος δια τα δημόσια έργα της επαρχίας. Χαλασοχώρηδες Παπαδιαμάντη», ή θα συνταιριάξει την ουράνια ευκαιρία για τριπλούν όφελος, δηλαδή του ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ που θα απολαμβάνει τα κέρδη από τον δανεισμό της παραγωγής για τις ανάγκες του ΠΟΠΟΛΟΥ μέσα- έξω και από τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Λαός μπορεί να μην είναι αφέντης, είναι όμως πελάτης και δικαιούται ΕΛΠΙΔΑΣ…

AVax 19+5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου