Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

ΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙ ΜΕΘΟΔΟΥ ΣΥΜΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΦΟΡΑΪ "C4I"

Υπάρχουν ομόηχες λέξεις με εντελώς διαφορετικό ενοιολογικό περιεχόμενο, που όμως χάριν ΣΑΤΥΡΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ, προκαλούν συνειρμούς και ιλαροτραγική θυμιδία προς τέρψιν των άτερπνων πλέον πολιτών. Πράγματι το ΣΥΦΟΡΑΙ θυμίζει ΣΥΜΦΟΡΑ που έπληξε, αλλά δεν κατέπληξε το Δικοματικό σύστημαπου εμπλέκεται και περιπλέκεται αλλήλοις. Δεν λέω το πολιτικό σύστημα, διότι έτσι άδικα θα υπονοούσα και τους υπόλοιπους. Άκουσα πολλές φορές απο διάσημα και επίσημα χείλη να μιλούν για κρίση του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ και έτσι συμπεριλαμβάνουν τους πάντες. Η κρίση είναι δικομματική και πιστεύω ανάλογη πρέπει να είναι και η κατάκριση των εκλεκτόρων τους.
Ακόμη, το ΣΥΦΟΡΑΪ θυμίζει την επεξεργασία ΣΑΜΦΟΡΑΪΖ που κάνει το ύφασμα ατσαλάκωτο και να μήν μπάζει. Εδώ έχουμε ομοιότητες και διαφορές. Η ομοιότητα συνίσταται στην ίδια κάψα και οσμή μέχρι δακρύων που προκαλείται από την φορμόλη που χρησιμοποιείται κατά την επεξεργασία του υφάσματος. Εδώ γίνεται υπαινιγμός για την διαπλοκή, όχι του υφάσματος, αλλά των διαπλεκομένων με την ανάλογη οσμή σκανδάλων που προκαλούν. Η διαφορά συνίσταται στο ότι το ΣΑΜΦΟΡΑΙΖ, κάνει το ύφασμα ατσαλάκωτο σε αντίθεση με το ΣΥΦΟΡΑΙ που έχει τσαλακώσει τους εμπλεκόμενους. Ακόμη, ενώ με το ΣΑΜΦΟΡΑΙΖ ΤΟ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟ ΥΦΑΣΜΑ ΔΕΝ ΜΠΑΖΕΙ, οι διαπλεκόμενοι με το ΣΥΦΟΡΑΙ ΜΠΑΖΟΥΝ ΠΑΝΤΑΧΟΘΕΝ.
Και όπως λέει ο ΛΑΟ ΤΣΕ στο ΤΑΟ "Το μονοπάτι είναι ακίνητο, αλλά αυτό οδηγεί τον οδοιπόρο στο σκοπό του". Παραφράζοντάς τον, λέμε "Η μίζα είναι ουδέτερη, αυτή όμως οδηγεί στην διαφθορά των συνειδήσεων και στην παραφθορά των θεσμών".
aVax 19+5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου