Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

ΟΙ 4 ΙΠΠΟΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ

Πυρ – Ιοί – Όμβριοι Χείμαροι – Συνψηφιστική Ατιμωρισία

Η λυτρωτική δήλωση του Αρχιθεσμικού μας ότι δεν είχαμε καμμία απώλεια ανθρώπινης ζωής (η καταστροφή της χλωρίδας και πανίδας εξαιρείται) λόγω των δασικών πυρκαγιών, μας θύμισε το σαρκαστικό απόφθεγμα « η εγχείρηση επέτυχε αλλά ο ασθενής απέθανε» αλλά αντιστρόφως, δηλαδή « η επιχείρηση προστασίας και διάσωσης του δασικού και υδατο-οξυγονικού πλούτου απέτυχε αλλά ο άνθρωπος επέζησε μέχρι να βιώσει τις τραγικές άμεσες και έμμεσες συνέπειες της καταστροφής στο άμεσο μέλλον, λέμε εμείς.

Το απόφθεγμα του αρχιδιακόνου της Χατζαρικής Πολιτικής «σε 10 χρόνια δεν θα θυμάται κανείς το όνομα της Μακεδονίας» έχει πλατιά εφαρμογή, σαν πασπαρτού για όλες τις κακοδαιμονίες μας κληρονομικώς (Μικρασιατική –Εμφύλιος – Νεοελληνική οικονομική – Μακεδονικό).

Οι δηλώσεις όλων των πολιτικών αρχηγών και αρχηγίσκων είναι πιά από καιρό προβλέψιμες, ανάλογα με την συγκυριακή θέση εξουσίας που τους έχει ανατεθεί.  Η κυβέρνηση θριαμβολογεί υπονοώντας τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν στο Μάτι, κατά την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του στελεχωμένος με δυναμικό συγκυβέρνησης της πάλαι ποτέ συνεργατικής Ν.Δ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ., κατηγορεί την κυβέρνηση για αναποτελεσματικότητα αντιμετώπισης της πυρομηνίας. Ξεχνά ότι παρέλαβε κάποιες υποδομές και παρέδωσε κάποιες δικές του, σχετικά με τις θεομηνίες. Αν αυτές δεν είναι αποτελεσματικές υπάρχει συνευθύνη καθώς η σκυτάλη εξουσίας παραδίδεται στον ίδιο διάδρομο εναλλάξ. Αλλάζει μόνο το όνομα του δρομέα με άλλο χρώμα φανέλα.

Τα υπονοούμενα νοήματα και υπαινιγμοί του κειμένου επαφίενται στην δημιουργική φαντασία του αναγνώστη.

Πριν πολλά χρόνια είχαμε ξαναγράψει περί των πυρκαγιών άρθρο με τίτλο «ΠΥΡ-ΑΤΕΣ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ». Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει ακόμη στο διαδίκτυο, θα επαναλάβουμε όμως μερικές σκέψεις καθότι το θέμα είναι επικαίρως διαχρονικό και άμεσα σχετικό.

Σε όλες τις παραθαλάσσιες μονές και όχι μόνο στην υψηλότερη τοποθεσία υπάρχουν πύργοι-παρατηρητήρια ορίζοντα, για την έγκαιρη προειδοποίηση τυχόν πειρατών από θάλασσας και εισβολέων ή και πυρκαγιών από ξηράς.

Ένα μέτρο που μπορεί να εφαρμοστεί και σήμερα καθώς τα εσωτερικά μας σύνορα έχουν αλωθεί από τους κάθε λογής μεταμφιεσμένους πράκτορες σε λαθρομετανάστες ή ότι άλλο σκαρφίζονται οι Μ.Κ.Ο. Α.Ε.(Αγνώστου Εθνικότητος)

Το θέμα είναι ειδικό δεν πλατειάζουμε, μόνο μία νύξη θα κάνουμε. Αξιοποίηση του στρατού σαν την αρχαία ΜΟΜΑ και το σώμα των Λ.Ο.Κ, θα λειτουργήσει το σύστημα αυτό αποτρεπτικά, προληπτικά (με σήμα ο τολμών νικά) και έγκαιρης δράσης. Τα υπόλοιπα οι ειδήμονες να τα σκεφτούν.

Η δήλωση, η δήλωση επαναλαμβάνουμε του Αρχιθεσμικού μας, που είναι ριπλέι άλλων Αρχιθεσμικών παλαιότερων εποχών, ότι «θα κριθούν αναδασωτέες όλες οι περιοχές που κάηκαν» καθώς αυτό είναι αυτονόητο ελπίζουμε, υπονοεί ότι υπάρχουν διαχρονικοί εδαφοβλεψίες καταπατητές εν δυνάμει.

Γεννάται το ερώτημα δεν έχει συμβεί αυτό πολλάκις στην πατρίδα μας; Δηλαδή η οικοπεδοποίηση και ο αποχαρακτηρισμός; Μία συγκριτική έρευνα με χάρτες, με οικοπεδοποιήσεις, ανοικοδομήσεις πανάκριβων βιλών επιφανών Ελλήνων, Φιλελλήνων διαχρονικά θα μας διαφώτιζε και ονομαστικά, στα μανταλάκια.

Με πίκρα αναθυμούμαστε τον ΣΕΦΕΡΗ που έγραψε το 1945 «φτωχή Πατρίδα στα μάγουλα σου, μαχαίρια γράφουνε (και ξαναγράφουνε) τον Γολγοθά σου.

Υ.Γ. το κείμενο έχει παράπλευρη σχέση με την ΓΑΙΑ θέμα που δεν εξαντλήσαμε.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ της τελευταίας στιγμής :

Με αφορμή την ανακοίνωση φιλοξενίας πυρόπληκτων σε κοινωνικές δομές. Η κυβέρνηση επιτρέπει μόνο σε εμβολιασμένους.

Οι επιταγές, του νέου Πανεμβολιαστικού Καπιταλισμού, που εκτρωματικά εμβρυουλκείται, δεν ανέχονται απείθαρχους ανεμβολίαστους πολίτες, μάλλον εχθρεύονται τιμωρητικά.

Δεν χάνουν ευκαιρία, εργαλειοποίησης τραγικών συμβάντων και προς παραδειγματισμό των υπολοίπων. Η αντίσταση στην εργαλειοποίηση θεωρείται παράνομη πράξη και τιμωρείται ποικιλοτρόπως.

Έτσι ανακοινώθηκε όσοι έχασαν το βιός τους στην πυρά, μόνο οι εμβολιασμένοι πλήρως δικαιούνται κατάλυμα.

Αναδύεται μία σύγχρονη μεσαιωνική εμβολιαστική εξέταση και εμείς, τον ύπνο τον βαθύ, που λέει και το άσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου