Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Η ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΠΕΚΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΚΙΝΟΥΑ

Δρέπει δάφνες ο Αρχιθεσμικός μας. Μοχθεί για τα καλά και αποφέροντα. Αισθανθήκαμε ελαφρώς υπερήφανοι και βαριά προσβεβλημένοι. Στη συνάντηση που είχε στην Πορτογαλία, για το συνέδριο του Λαϊκού Ευρωπαϊκού Κόμματος με τον Ευρωπροκαθήμενο Σόιμπλε, ο υψηλά ιστάμενος μασουλούσε το φιλέτο του καθώς μιλούσε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας. Σημειολογικά αυτό ερμηνεύεται ως σε γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια…λόγω περίπτωσης στις παλιές ρόδες του αμαξιδίου μου! Λίγο τάκτ δε βλάπει…σας βλέπουν ξέρετε!

Όταν είχε επισκεφθεί την Κίνα ο εθνικός μας Παγκαλοποιός-βλέπε γελωτοποιός- ως ΥΠΕΞ, είχε πει : αν αγοράσει η Κίνα από μια σταγόνα λάδι για κάθε κινέζο, τότε οι ελαιώνες της Ελλάδας δε θα έφταναν. Τόσο μεγάλη αγορά. Από τότε πέρασαν καιροί. Δε γνωρίζουμε ποιο είναι το εμπορικό ισοζύγιο. Εκτός από εξαγγελίες για συνεργασία, μόνο μία ΚΟΣΚΟ είδαμε ως διαμετακομιστικό εμπόριο!!!
Η πλημμυρίδα των κινέζικων προϊόντων μας έχει πνίξει, την ώρα που ο αρχιθεσμικός μας “δειγματίζει” και τον Παρθενώνα, ως μεσίτης ακινήτων, μαζί με όλες τις ΠΥΛΕΣ*.
Ακόμη οι ευπατρίδες εφοπλιστές, δίνουν χρυσές δουλειές στη Λαϊκή Δημοκρατία του Γουάν, παραγγέλνοντας τα τονάζ τους σε ένα κράτος που υποτιμά όπως το συμφέρει το νόμισμά του , ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητά του-με αθέμιτο ανταγωνισμό, σε βάρος της εγχώριας παραγωγής.
Κύριε αρχιθεσμικέ μας, η ατάκα σας…δουλείες, δουλείες, δουλείες…δεν είναι μόνο ζήτημα ποσοτικό αλλά και ποιοτικό! Χρειάζονται και πολιτικές συμφωνίες για τις ισοτιμίες και τα εμπορικά ισοζύγια- από άδηλους πόρους μέχρι ανταλλαγές…

*ΠΥΛΕΣ - λιμάνια, ΤΡΕΝΟΣΕ, αεροδρόμια κλπ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου