Σάββατο 18 Μαΐου 2013

ΣΙΔΗΡΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΡΑΠΕΤΑΣΜΑ



                         ΣΙΔΗΡΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΡΑΠΕΤΑΣΜΑ


Δεν γνωρίζουμε ένα ταξίδι προς την Κίνα αν λέγεται ΑΝΑΒΑΣΗ, ΜΕΤΑΒΑΣΗ
ή αποστολή. Όπως κι αν το πούμε η ουσία δεν αλλάζει.
Ο πρωτοθεσμικός μας  με το δειγματολόγιο των αποκρατικοποιημένων και ίσως
όχι μόνο επικερδών δραστηριοτήτων άρχισε την μεγάλη ανάβαση με τον
αστρολάβο του προς την ΛΑΙΚΗ Δημοκρατία της ΚΙΝΑΣ για να πείσει τους
εκπροσώπους της σε μια συνεργασία αμοιβαίου συμφέροντος. Ευχόμαστε  να
συμβεί και στην πράξη αλοίμονο. Έλληνες είμαστε. Αυτό δεν μας εμποδίζει όμως
να θέσουμε καλοπροαίρετα κάποια ερωτήματα ολίγον δεικτικά.
Ως Λαική δημοκρατία τα πάντα είναι κρατικά στην ΚΙΝΑ. Με την
Δραστηριοποίησή της στην Ελλάδα τι θα πούνε καλός ο κομμουνισμός αν δεν είναι Ελληνικός; Θυμηθήκαμε μια φράση του άγγλου βασιλιά από το έργο BRAVEHΕART.
Καλή η Σκωτία αλλά έχει πολλούς σκωτσέζους. Ο πρωτοθεσμικός μας πριν τη μεγάλη πορεία του ως τιμονιέρης (στην χώρα του ΜΑΟ πηγαίνει)φρόντισε να φτιάξει το ηγετικό του ΠΡΟΦΙΛ. Γνωρίζοντας τα αποτελέσματα καλώς προετοιμασμένων αιτιών έδειξε την πυγμή του στους καθηγητές επιστρατεύοντάς τους παραμονή των εξετάσεων. Λες και η ποιότητα και οι προοπτικές θα άλλαζε με αστρολάβο ή χωρίς.
Στο συνέδριο των βιομηχάνων προ ολίγων ημερών ο κος Τσίπρας στην ομιλία του επικαλέσθηκε την περίφημη φράση του ΛΕΝΙΝ ΣΟΒΙΕΤ ΣΥΝ ΕΞΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ. Όταν ειπώθηκε η φράση από τον Λένιν ήταν κυριολεκτική σε μια καθημαγμένη αχανή χώρα από το ΡΑΣΠΟΥΜΤΟΤΣΑΡΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ χωρίς ηλεκτρισμό άρα χωρίς παραγωγή και 99% αγραμματοσύνης άρα χωρίς καθοδηγητές(ΔΕ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΛΣΤΟΗ).Η φράση σήμερα έχει άλλο περιεχόμενο. Δεν θα επεκταθώ.
Ο πρωτοθεσμικός μας απάντησε σκωπτικά λέγοντας <Ο κος Τσίπρας θυμήθηκε τι είπε ο Λένιν πριν 60χρόνια.Ας επικαλείτο νεότερους κομμουνιστές όπως τον Τσαουσέσκου της Ρουμανίας ή τον Χότζα της Αλβανίας.>Παραμονή της επίσκεψής του στην Κίνα δεν σκέφτηκε ότι πρώην ηγέτες που επικαλέστηκε ήταν οι κατ’εξοχήν φιλοκινέζοι του παραπετάσματος; Εκτός αν φιλοδοξεί να πάρει την θέση τους στο νέο οικονομικό σιδηρούν παραπέτασμα που εξυφαίνεται στην ΓΚΟΘΑΜ ΣΚΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου